Sochaux' Sebastien Roudet i kamp mot Paris Saint-Germain i 2014. Det endte med nedrykk.  AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON
Sochaux' Sebastien Roudet i kamp mot Paris Saint-Germain i 2014. Det endte med nedrykk.  AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON

Rekdals oddstips fredag: Fransk trippel

Kjetil Rekdal håndplukket tre franske ligakamper til 4,7 i odds!

GFC AJACCIO - CLERMONT (LIGUE 2) H: 1,85 U: 2,85 B: 3,60
Nyopprykkede Gazelec Ajaccio er lillebror i byen, og at de nå er oppe på fjerdeplass, kun bak tredje på målforskjell, er helt utrolig. Sist slo de storebror AC Ajaccio 3-0 på bortebane i derbyet. GFC er nå 3-2-0 på de fem siste seriekampene. Clermont har én seier og fire uavgjort på de siste fem kampene. Motstanden i uavgjort-kampene er variert, og det kan se ut til at de ikke liker å ta så mange sjanser, selv om forrige kamp mot Châteauroux endte med elleville 3-3. Da utlignet Clermont to minutter på overtid mot bunnlaget. GFC Ajaccio tenner på alle sylindre, og øy-laget er favoritter.

SOCHAUX - ARLES (LIGUE 2) H: 1,60 U: 3,10 B: 4,50
Peugeot-eide Sochaux tapte 0-2 for topplaget Troyes borte sist, det første serietapet for Sochaux siden august. Sist hjemmekamp spilte de 1-1 mot svake Ajaccio, så det kan se ut som om formen er litt på hell. Da passer det kanskje greit å møte Arles, som ligger helt på bunnen med bare 14 poeng på 20 kamper. Arles vant 1-0 over Nancy sist, men Nancy har mistet formen fullstendig. Arles har ikke vunnet en bortekamp siden september 2013, men spilte 1-1 mot uavgjortspesialistene Orleans sist. Her bør Sochaux klare å komme tilbake på vinnersporet.

BREST - ORLEANS (LIGUE 2) H: 1,60 U: 3,10 B: 4,15
Det er alltid interessante kamper i Ligue 2. Brest holder andreplassen i serien hvor topp tre rykker direkte opp. De slo Angers 2-1 borte sist, men skuffet sist hjemmekamp da de bare klarte 0-0 mot Niort. Brest er normalt meget sterke hjemme og er 7-3-0 der i serien denne sesongen. Nyopprykkede Orleans klamrer seg fast på de trygge plassene i League 2, men selv på 13. plass ligger de bare ett poeng over direkte nedrykk. Det er superjevnt i denne divisjonen. Begge disse lagene spiller mye uavgjort, Brest har åtte og Orleans ni U denne sesongen. Men hjemme bør Brest klare å vinne.