Boasson Hagen var hjelperytter i første ritt for nytt lag

Edvald Boasson Hagen skulle hjelpe Theo Bos og endte på 19.plass.

LANDSLAGSDRAKT: Edvald Boasson Hagen foran VM i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen følte seg pigg i debutrittet for MTN-Qhubeka på Mallorca torsdag. Spurten gikk derimot ikke helt som han hadde håpet.

Rudsbygdingen kjørte ikke for egne sjanser i det spanske endagsrittet Trofeo Santaniy-Ses Salines-Campo. I stedet skulle han og MTN-laget hjelpe nederlandske Theo Bos på oppløpet, men konkurransen om de beste plassene ble for tøff.

Boasson ble best plassert av MTN-rytterne og endte på 19.-plass. Bos trillet over målstreken som nummer 30.

– Det er godt å være i gang. Plasseringsmessig var ikke dette noe særlig, men det føltes greit. I grunn fungerte ting bra for å være så tidlig i sesongen. Vi kjørte for Theo, men det ble veldig kaotisk mot slutten, sa Boasson Hagen til NTB.

– Laget kjørte fint sammen, men det ble vanskelig i spurten. Dette var uansett ikke et ritt vi satset på. For oss gjaldt det å komme i gang, la han til.

Også Sondre Holst Enger deltok i rittet på Mallorca. IAM-rytteren var i mål 43 sekunder bak vinnertiden til lagkamerat Matteo Pelucchi. Det ga ham en 81.-plass. (©NTB)