FLYTTER IKKE: Idar Vollvik og familien kommer ikke til å flytte fra villaen i Fanahammeren, til tross for begjærings om tvangssalg. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.
FLYTTER IKKE: Idar Vollvik og familien kommer ikke til å flytte fra villaen i Fanahammeren, til tross for begjærings om tvangssalg. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.

Idar Vollvik nekter å flytte ut av millionvillaen

Kjendis-investoren vil ikke forlate villaen han er dømt til å selge, og sier at Tom Altenborn skal få pengene sine, men kreditoren benekter at det går mot en løsning. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idar Vollvik skyldte 2,5 millioner kroner til eiendomsinvestor Tom Altenborn etter at han fikk betalingsproblemer med en restskatt på 24 millioner i 2010.

Alternbon og selskapet Fire X Ta sikret seg ifølge DN en pant på beløpet i Vollviks villa i 2011. Det er denne panten Altenborn nå krever utbetalt for å dekke kravet som har vokst til ca 3 millioner kroner.

Sist uke avgjorde Bergen tingrett at Idar Vollvik og kona må ut av villaen sin i Fanahammeren utenfor Bergen. Men Idar Vollvik nekter å flytte.

– Det kommer nok ikke til å skje, sier Vollvik til TV 2.

VILLAEN: Familien Vollvik bor i Fanahammeren utenfor Bergen. Foto: Bergensavisen
VILLAEN: Familien Vollvik bor i Fanahammeren utenfor Bergen. Foto: Bergensavisen

Han forteller at han senest i dag var i kontakt med motparten for å finne en løsning på tilbakebetaling av lånet.

– Jeg har veldig respekt for Altenborn og familien. Dette er kjekke og hyggelige folk og de skal selvfølgelig få pengene sine. Jeg har allerede begynt å betale. De har fått et klekkelig avdrag, og skal selvfølgelig få mer, sier Vollvik.

Mangler tilfredsstillende nedbetalingsplan

Advokat Kristian Voie Danielsen representerer Altenborn og selskapet Fire X Ta. Han sier det ikke ligger an til noen løsning nå.

– Jeg er kjent med at Vollvik har vært i kontakt med meg. Men det foreligger ingen løsning. Fire X Ta AS har et krav og det må betales. Per i dag er det ikke lagt fram noen tilfredsstillende løsning for hvordan gjelden skal betales, sier Voie Danielsen.

– Oppfatter du at det er god stemning i forhandlingene?

– La meg si det slik: Min klient har et tilgodehavende, det må betales og vi er villige til å ta de skritt som er nødvendig for å få inndrevet disse pengene, sier Voie Danielsen.

Advokat Rune Stavenes er oppnevnt som medhjelper i begjæringsaken som har vært ført i Bergen tingrett. Han ønsker ikke å kommentere forholdene i saken konkret.

– På generelt grunnlag kan jeg si at inntil et bud på boligen er stadfestet av retten, kan tvangssalg kalles tilbake, så sånn sett er det ingen tidsfrist, sier Stavanes.

Drømmer om å bli gjeldsfri

Idar Vollvik ble styrtrik da han solgte gründerselskapet Chess for om lag 850 millioner kroner. Pengene spilte han bort på børsen på feilslåtte aksjeinvesteringer og satt på det meste med en gjeld på ca 340 millioner kroner.

I dag er gjelden på i underkant av 40 millioner kroner, ifølge Vollvik selv. Han medgir at det er tungt å ha kreditorer og gjeldskrav hengende over seg.

– Klart jeg har hatt fire vanskelige år, men sånn sett fire lykkelige år også i forhold til at gjelda har blitt mindre. Hvis lykke kan måles i noe for oss, meg og familien så må det være å bli gjeldsfri, sier Vollvik.

– Ikke hyggelig å skylde penger

Vollviks villa ble kjøpt for seks millioner kroner i 2011 og har et bruksareal på 410 kvadratmeter.

Det er registrert pant for 24,5 millioner kroner i villaen, ifølge DN.

– Det viktige er å ikke koste gjelden under matta, og det har jeg langt i fra gjort. Jeg har vært åpen om tingenes tilstand, stått opp og gått på jobb. Gjelda mi har vært på mange hundre millioner kroner, og da må man dele opp og ta en million her og en der, og så angriper man ting etter hvert, sier Vollvik og legger til:

– Det er ikke hyggelig å skylde folk penger, men det er fantastisk hyggelig å bli kvitt gjeld.

– Gjeldskravene påvirker familien

Sist Vollvikfamilien fikk begjæring om tvangssalg av boligen var i fjor sommer. Da fant Idar Vollvik og DNB en løsning og tvangssalget ble trukket.

– Hvordan påvirker det dere som familie å stadig få huset deres begjært tvangssolgt?

– Vi er mennesker så klart dette påvirker oss. Men vi lever veldig som en normal familie, og prøver å ikke la det gå inn over oss, men vi blir litt preget av å lese om det i media. Hadde jeg kunnet trylle så hadde jeg unngått det, men jeg er ingen magiker, sier Vollvik.

Under et foredrag som han holdt i dag på Universitetet i Stavanger ble han spurt hvorfor han ikke bare la av noen titalls millioner da han var mangemillionær etter Chessalget.

Det hadde han ikke noe godt svar på.

– Det er smart tenkt. Jeg trodde aldri jeg skulle bli fattig igjen. Jeg investerte dumt og så skjedde det som skjedde. Men jeg jobber med mange spennende ting og ser mer lyst på framtida enn noen sinne, sier Vollvik i dag.