Costa sa seg ikke skyldig i voldelig oppførsel

Chelseas stjernespiss Diego Costa risikerer tre kampers karantene og kan miste lørdagens storkamp mot Manchester City.

Det engelske fotballforbundet (FA) siktet Diego Costa for voldelig oppførsel etter at angriperen stemplet Liverpools Emre Can i tirsdagens ligacupsemifinale.

Men Diego Costa godtar ikke Englands fotballforbunds (FA) anklage om at han stemplet Liverpool-spilleren med vilje.

Spissen anker for å slippe tre kampers utestengelse, melder BBC torsdag.

Kan miste storkampen mot City
Saken vil uansett avgjøres fredag, og kjennes Costa skyldig vil han gå glipp av lørdagens toppkamp mot Manchester City – en aldri så liten matchball for Chelsea i kampen om ligagullet.

Dersom José Mourinhos menn vinner, vil de ligge åtte poeng foran City i serien.
Costa lå i utgangspunktet an til tre kampers utestengelse, men FA kan legge til én kamp til dersom de mener anken er uten begrunnelse.

Ifølge britiske medier har Chelsea-manager José Mourinho avlyst fredagens pressekonferanse før storkampen lørdag i protest mot FAs siktelse av manageren og Costa.

– Straffen på sin plass
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Costa fortjener straff for å ha stemplet Emre Can.

– Jeg tenker det er på sin plass. Det er ingen som helst tvil i mine øyne om at dette er helt bevisst. Dersom du ser hvor sjelden en spiller stempler en motstander slik Costa gjør to ganger, det skjer uhyre sjelden, så er jeg overbevist om at han er skyldig, sier Alsaker, før han legger til:

– Det er pinlig for fjerdedommer Dowd som står to meter unna dette første tilfellet der Can blir stemplet. Der er jeg enig med Paul Haywarth i Telegraph. Fjerdedommerne er altfor opptatt med å være kompis med managerne istedenfor å gjøre jobben. Da hadde Costa fått sin straff, og så hadde vi sluppet diskusjonene om han skulle hatt straffe senere.

– Costa er en «street fighter»
Diego Costa har allerede flere gule kort i engelsk fotball enn han fikk gjennom hele sesongen i Atletico Madrid.

På 29 kamper totalt denne har Costa pådratt seg hele ti gule kort. Forrige sesong pådro stjernespissen seg ni gule kort på totalt 49 kamper for Atletico Madrid.

I sesongen 2012/2013 stoppet imidlertid Costa på 13 gule og ett rødt kort på 36 kamper for den spanske storklubben.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad er ikke overrasket over at Chelsea-spissen pådrar seg mange gule kort på grunn av sin spillestil.

– Han har en veldig annen mentalitet og holdning enn mange av de andre i ligaen. Han spilte ikke organisert fotball før han var godt opp i tenårene. Han er en «street figher». Han har ikke lært seg å mestre sinne og temperament, som mange gjør på akademier. Det er også noe man må ta tak i klubben. Brendan Rodgers uttaler at han er skuffet over at Diego Costa gjør det, og at det er unødvendig for en så god spiller. Er som et ekko fra forrige sesong da han selv forsvarte Luis Suárez og alle andre managere sa det om Suárez. Nå snakker Mourinho om straffesparket Costa skulle hatt i stedet for å snakke om stemplingene. Det er også et problem med ledelse, poengterer Wikestad.