MELDER SEG KLAR TIL TJENESTE: Sjur Røthe er sterk i troen på at han får gå 15-kilometer fri teknikk i Falun.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MELDER SEG KLAR TIL TJENESTE: Sjur Røthe er sterk i troen på at han får gå 15-kilometer fri teknikk i Falun. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg hadde tatt ut meg selv på VM-laget

Sjur Røthe er offensiv etter bronsemedaljen i NM.

Røros (TV 2): De siste plassene på VM-laget i 15-kilometer fri teknikk lå i potten på dagens åpningsøvelse i NM. Anders Gløersen vant suverent og viste at han er i slag. Gløersen sikret seg etter all sannsynlighet en VM-billett med førsteplassen. 

Fra før er Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug sikre kort på distansen. Chris Jespersen og Sjur Røthe blir trolig de to siste løperne som får gå 15-kilometeren i Falun.

En småsyk Jespersen sto over dagens renn, mens Røthe ble nummer tre. Det mener han er nok til å gå i Falun.

– Jeg hadde tatt ut meg selv hvis jeg hadde tatt ut laget. Såpass egoistisk må man få lov til å være, sier Røthe og legger til:

– Det er aldri dumt å gå skirenn som i dag.

Skal ha møte med Northug-leiren
Landslagstrener Trond Nystad smiler på spørsmål om det blir Northug, Sundby, Gløersen, Jespersen og Røthe som får gå i VM.

– Du kan legge inn en lottokupong på det, sier Nystad.

Petter Northug stilte ikke til start i dag. Han konsentrerer seg heller om den viktige sprinten på fredag. Mosbyggen ble tvunget hjem fra høydeopphold for å vise at han er god nok til å gå sprint i Falun. Det har skapt oppstyr.

– Kommunikasjonen har vært bra, og den er fremdeles bra. Dette med NM-sprinten var klart i juni. Jeg synes det er rart hvis noen ikke har forstått eller hørt det. Vi må ha et møte for å finne ut av hvor kommunikasjonen har sviktet, sier Nystad.

Vil tvangssende Holund til Falun
En som definitivt ikke skal gå sprint i Falun er Hans Christer Holund. Dagens sølvvinner trenes av Eirik Myhr Nossum, Northugs tidligere trener. Nossum er godt fornøyd med elevens innsats.

– Jeg kan gjerne tvangssende Holund til Falun, jeg, gliser Nossum.

– Holund skal være veldig fornøyd med å få lov til å gå det som er igjen av verdenscuprenn. Så får vi ta det derfra. Jeg mener at det absolutt er mulig å havne på pallen i verdenscupen. Han var høyt oppe på resultatlisten i Rybinsk, og da hadde han masse trøbbel med bindingen, minner han om.

Syke Chris Jespersen reiste hjem i ettermiddag, og følger dermed planen som var lagt før mesterskapet opplyser Skiforbundet.

Jespersen er tett i luftveiene, noe som var årsak til at han ikke gikk i dag, for å forsikre at det ikke utviklet seg. Planen er at han kommer tilbake for å gå stafett søndag.