– Tror ikke Zucca blir byttet bort

NHL-stjernens agent tror ikke Mats Zuccarello Aasen forlater New York Rangers før overgangsvinduet stenger 2. mars. 

New York (TV 2): - Vi har hatt et møte med Zuccarello, og vi ønsker at han skal fortsette i New York.

Men han ønsker som du vet en langtidskontrakt, så hvis de ikke har rom til å gi han det vil han dra et annet sted, forteller Zuccarellos agent Don Meehan. 

– Ikke hatt møter med Rangers
I de siste uke har det florert mange rykter rundt fremtiden til nordmannen, og flere nettaviser har linket han til både Tampa Bay Lightning og Chicago Blackhawks som en såkalt byttehandel. 

For før 2. mars kan klubbene bytte spillere seg i mellom, og for Rangers del skjedde det senest i fjor da kaptein Ryan Callahan ble byttet mot Martin St. Louis fra nettopp Tampa Bay. 

Meehan tror likevel at Zucca overlever «tradedeadline». 

– Vi har ikke hatt noen møter med klubben, men Rangers vil nok bedømme suksessen til laget og andre signeringer. Derfor tror jeg avgjørelsen vil dra ut i tid, sier agenten

– Du tror ikke Zuccarello blir byttet før overgangsvinduet stenger 2. mars?

– Det blir gjetning, men jeg tror avgjørelsen vil drøye nærmere sommeren. Og får vi ingen avtale før 2. juli kan Mats forhandle med hvilken klubb han vil, understreker Meehan. 

– Tror ikke han blir byttet
Jim Cerney er journalist for Rangers interne nettsider rangers.nhl.com og blueshirtsunited.com. Han følger laget tett, og tror også at nordmannen blir værende i klubben etter 2. mars.

– Jeg tror ikke de bytter bort Mats. Treneren spiller han i førsterekken med Rick Nash og Derick Brassard hver eneste kamp. Selv om han har slitt offensivt denne sesongen har treneren tro på han, og jeg blir veldig veldig overrasket hvis han blir byttet bort før deadline, forteller Cerney til TV 2.

Hvis NYR ser for seg at det er ikke er mulig å beholde Mats Zuccarello fordi han blir for dyr, vil de sansynligvis prøve å bli kvitt han før deadline for å få noe igjen for han.

Hvis han fortsatt ikke har fått et tilbud, eller et tilbud han er fornøyd med, innen 1. juli kan Zucca forhandle med hvilken klubb han vil.

– Jeg tror det er stor vilje hos begge sider om at de skal finne en løsning. Både treneren, eieren og fansen elsker Zuccarello. Men han har ikke hatt en like gode sesong som han hadde forrige sesong, og spørsmålet er om han vil gå med på litt mindre lønn enn han kunne fått andre steder på grunn av lønnstaket i Rangers, mener Cerney.

Vil helst være i New York 
Zuccarello selv er tydelig lei spørsmålene om fremtiden, og hevder at det ikke påvirker han.

– Det påvirker meg ikke så mye. Det er mest dere (media jou. anm) som prater om det. Jeg gir alt hver gang jeg er på isen, men har de ikke plass til meg så har de ikke plass til meg. Da får jeg gå et annet sted. Som jeg har sagt før får jeg sikkert jobb et annet sted uansett. Helst vil jeg være her, men det er ikke opp til meg, sier 27-åringen. 

– Når han sitter alene hjemme i leiligheten er jeg sikker på at han tenker på det. Det vil være umenneskelig hvis han ikke gjør det. De er mennesker, ikke roboter, understreker Cerney. 

Men med kun ett mål på de 18 siste kampene har ikke nordmannen så langt klart å leve opp til forventningene fra forrige sesongs suksess, da han ble blåtrøyenes beste poengplukker.

– Jeg føler meg som en mer komplett spiller nå. Jeg hadde kanskje mer stang inn på poengene forrige sesong, men alt i alt syns jeg at jeg har spilt veldig bra, sier 27-åringen. 

Fire spillere venter på ny kontrakt
Både Martin St. Louis, Derek Stephan og Carl Hagelin venter sammen med Zuccarello på nye kontrakter, og for noen uker siden signerte backen Marc Staal en kontrakt med en årlig lønn på 44 millioner kroner. 

Det ventes at Stephan er nestemann ut i forhandlinger, og med et presset lønnsbudsjett blir det vanskelig for klubben å beholde alle fire. 

– Jeg ble ikke overrasket over at de signerte Marc Staal, men Rangers er en klubb som alltid er nære lønnstaket og de kan ikke signere alle spillerne som er på utgående kontrakt. Jeg tror lagets suksess vil avgjøre hvem eller hvor mange de signerer, sier Zuccas agent. 

– Når vil dere ha møte med Rangers?

– Vi har ikke avtalt noe møte så langt. 

– Når er neste møte med Zuccarello?

– Vi har en løpende dialog, og vi snakkes hver uke.