SKUFFET: Ingvild Flugstad Østberg fikk det ikke til å stemme på åpningsdistansen i NM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKUFFET: Ingvild Flugstad Østberg fikk det ikke til å stemme på åpningsdistansen i NM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Østberg gikk seg 100 prosent ut av stafettlaget

Odd-Bjørn Hjelmeset kårer VM-vinnerne og VM-taperne etter dagens 10-kilometer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Røros (TV 2): Therese Johaug gjorde som hun ville og knuste resten av norgeseliten på dagens 10-kilometer i NM. Marit Bjørgen endte hele 37 sekunder bak Johaug, mens Heidi Weng kapret 3. plassen.

I Falun-VM har Norge fem plasser på distansen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen la inn en sterk søknad om den ene av de to ledige plassene. Hun ble nummer fire, ti sekunder foran Kristin Størmer Steira. 

Ragnhild Haga, som har sterke resultater i fri teknikk denne sesongen, ble nummer seks og holder seg inne i VM-varmen. Da gikk det ikke like bra for Ingvild Flugstad Østberg. Hun ble nummer elleve, hele ett minutt og 50 sekunder bak Johaug.

– Østberg gikk seg i hvert fall 100 prosent ut av stafettlaget i dag. Martine Ek Hagen gikk seg heller ikke inn på noe lag. Det er de to taperne i dag, sier Hjelmeset. 

Østberg var svært skuffet etter 11. plassen.

– Det gikk skikkelig rævva. Det var en helt forferdelig følelse. Det er ikke morsomt å føle seg så dårlig. Jeg får trøste meg med at jeg ikke har følt meg slik tidligere i år, sier hun.

Hjelmeset mener flere utøvere styrket sine VM-sjanser.

– Av vinnere finner vi Kristin Størmer Steira. I tillegg kommer også Uhrenholdt Jacobsen sigende oppover. Ragnhild Haga holder posisjonen sin. De får nok en ny mulighet i Østersund. Den tror jeg kommer til å bety litt, sier Hjelmeset.

Jacobsen var fornøyd med å bli nummer fire.

– Jeg er i hvert fall innenfor hvis man tenker at det er fem stykker som får gå i VM. Personlig synes jeg ikke at jeg gikk mitt beste løp i år, men jeg kjempet på hele veien, sier hun.