OMSTRIDT: Bloggeren de fleste kjenner som Fotballfrue, Caroline Berg Eriksen, snakket ut om kontroversene i torsdagens innspilling av Senkveld. Foto: Tor Gunnar Berland/Fame Flynet Norway
OMSTRIDT: Bloggeren de fleste kjenner som Fotballfrue, Caroline Berg Eriksen, snakket ut om kontroversene i torsdagens innspilling av Senkveld. Foto: Tor Gunnar Berland/Fame Flynet Norway

Caroline Berg Eriksen snakker ut om mediestormen: – Tøft og flaut

Forteller om bildemanipulasjoner og mannens falske kommentarer i Senkveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har stormet rundt Caroline Berg Eriksen (27) den siste tiden, etter at det ble klart at den populære bloggerens mann, Lars Kristian Eriksen (31), har skrevet falske kommentarer på bloggen hennes.

I tillegg har Berg Eriksen, som tidligere gikk under navnet Fotballfrue, fått kritikk for å ha manipulert bilder av seg selv på bloggen, som daglig har rundt 100.000 følgere.

Under torsdagens innspilling av Senkveld med Thomas og Harald, snakket bloggeren ut om mediestormen som har rast.

– Det var overveldende. Det er jo tungt å få så mye kritikk. Min blogg er personlig og da er det veldig lett å ta kritikken også personlig. Det har vært tøft og det har vært flaut. Det er ikke noe jeg har vært stolt av å ha gjort, sier hun.

«Forferdelig lei seg» over bildemanipulasjoner

En angrende Berg Eriksen forteller at bildemanipulasjonen var et resultat av at hun ble kritisert for kroppen på bloggen.

– For det første er jeg forferdelig lei meg for at jeg har gjort det i det hele tatt, begynner skribenten. 

– Jeg vil gjerne komme med en forklaring. Det er på ingen måte en unnskyldning, men kanskje det er lettere å forstå hvordan man kan gjøre det. Kroppen er et veldig vanskelig tema for kvinner, også for meg. I perioder kan det komme kritikk som går på kropp og kroppen min og hvordan jeg ser ut. Og da har jeg tatt feil valg når det kommer til det. Jeg har falt for fristelsen, og det er ikke noe jeg er stolt over, fortsetter hun.

Merket på mannen at noe var galt

27-åringen snakker også om hvordan hun opplevde kjøret etter at det ble klart at mannen hadde skrevet falske kommentarer på bloggen.

Berg Eriksen forteller at hun hadde på følelsen av at det var noe galt. 

– Jeg merket på Lars Kristian at han var veldig rar og distansert en periode. Han satt veldig mye på dataen og da hadde akkurat stormen med bildene vært, og jeg tenkte «Gud, er det noe nytt, hva har skjedd». Jeg prøvde å konfrontere ham med det. Og han lot som ingenting, sier hun.

– Men så gikk det et par dager, og så prøvde jeg å konfrontere ham med det igjen. Han fortalte at han hadde vært i kontakt med VG, og at det hadde kommet på banen at han hadde postet kommentarer som noen andre enn seg selv. Når man har vært sammen med noen så lenge, merker man at det er noe som ikke stemmer, fortsetter hun.

Får drapstrusler og personhets

Bakgrunnen for mannens falske kommentarer, var leseres negative og truende kommentarer til Berg Eriksen. 

–  Det har vært alt fra drapstrusler til generell personhets om meg. Det har vært stygge ting om Nelia, om andre i familien min. Usaklig kritikk. Folk er fæle når de er anonyme, sier ettbarnsmoren.

Hun mistenker at mannen, som er tippeligaspiller på Odd Grenland, ikke hadde skrevet kommentarene hvis han hadde visst utfallet. 

– Jeg tror han regnet med at han skulle slippe unna, ellers hadde han kanskje ikke gjort det. 

Ønsket ikke å ta offerrolle

I tillegg til kritikk for bloggens innhold, har Berg Eriksen også fått tung skyts fordi hun etter medieoppslagene tok en offerrolle i egen blogg. 

27-åringen forteller at det ikke lå noe ønske om å fremstå som et offer bak. 

– For det første føler jeg at bloggen er min plattform. Det er der jeg får uttrykt meg best, det er der leserne er. Jeg er absolutt ferdig med å lyve, jeg ville være ærlig om hvordan jeg følte det. Det var overhodet ikke meningen å ta noen offerrolle, jeg ville bare forklare hvordan det kjentes. At jeg også er menneskelig, selv om det fullstendig var min egen feil. 

Innrømmer at hun ikke har vært et godt forbilde

Med hundre tusen daglige lesere, er Berg Eriksen et forbilde for mange. Hun erkjenner at hun ikke har tatt ansvaret godt nok. 

– Det er et enormt ansvar. Den siste tiden har jeg snublet veldig i forhold til å være et godt forbilde. Men jeg håper jeg kommer styrket ut av det og jeg kan lære og bli enda bedre og enda mer bevisst. 

Se sesongpremieren av Senkveld fredag klokken 22.15. på TV 2.