Åge Aleksandersen skal holde konsert i  Royal Albert Hall

Drømmen han sang om for 40 år siden går nå i oppfyllelse.

Hele Norges rockestjerne Åge Aleksandersen (65) innkalte torsdag til en pressekonferanse for å røpe en stor, hemmelig begivenhet. 

Det viste seg å være en hyggelig overraskelse – han skal nemlig spille en stor konsert i London, og smilte stort da han åpnet pressekonferansen.

– Sambandet har turnert siden 2004, hver eneste sommer. Årets turne er ferdig satt, men turnéstarten neste år blir ekstra spesiell. De som kjenner meg vet at jeg har skrevet en en sang om akkurat dette, sier Aleksandersen.

– Jævlig stilig

I 1975 kom han nemlig med låta «Langt igjæn te Royal Albert Hall». 40 år senere kan vi slå fast at det ikke er langt igjen til Royal Albert Hall for trønderrockeren – i juni 2016 skal han nemlig spille en stor konsert der.

– Jeg har et system og et band rundt meg som gjør det vel verdt å ta turen dit. En egen konsert i Royal Albert Hall – det synes jeg er jævlig stilig. Det pirrer nok egoet mitt, dette her, sier han.

– Det blir spennende, annerledes og utfordrende, sier han videre.

3000 billetter

I Royal Albert Hall er det plass til 9000 publikummere. 1300 av setene ble solgt til private for å finansiere byggingen i 1871, og er fortsatt eid av lokale rikinger som tydeligvis er ekstra glad i musikkopplevelsene i den berømte konserthallen. Også dronningen selv og kongehuset eier en suite med 20 av plassene – og har dermed i teorien billett til Aleksandersens konsert.

I tillegg har de valgt å ikke bruke setene bak scenen, så i alt er det 3000 billetter som vil selges.

De legges ut for salg klokka 10 fredag morgen på Royal Albert Hall sin nettside.

Endre Storholt i Nordic Arena Sponsoring, forteller at ideen kom allerede i 1975, da Åge Aleksandersen lanserte drømmen i en av låtene sine. 

Storholt forteller at han ønsket å få til konserten da Rosenborg skulle spille mot Arsenal i Campions League i 2004.

Mange hindringer

– Vi tenkte det var en god idé å gjennomføre det når flere tusen trøndere uansett skulle til London. Det var første gang jeg tok kontakt med Åge. Det lot seg ikke realisere da, men ideen har dukket opp med ujevne mellomrom, forteller han.

Hindringene for å få til konserten, var Åge Aleksansdersen selv, som var skeptisk, og problemer med å leie lokalet. Etter mye arbeid har de klart å få booket hallen i juni neste år.