Malis Seydou Keita (t.h) i duell med Guineas Ibrahima Conte under onsdagens kamp i Afrikamesterskapet. Torsdag avanserer kun en av de to til kvartfinale etter loddtrekning. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
Malis Seydou Keita (t.h) i duell med Guineas Ibrahima Conte under onsdagens kamp i Afrikamesterskapet. Torsdag avanserer kun en av de to til kvartfinale etter loddtrekning. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI

Guinea videre etter loddtrekning i Afrika-mesterskapet

Til tross for store protester er Guinea videre i Afrika-mesterskapet etter loddtrekning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guinea som slår følge med Elfenbenskysten til kvartfinale fra gruppe D. De to nasjonene stod med identisk poengsum og målforskjell etter gruppespillet i Afrika-mesterskapet.

Til slutt ble loddtrekning avgjørende for hvem som tok andreplassen i gruppen. Den gikk i favør Guinea, melder BBC.

– Vi må følge reglende, men jeg ser at vi kan få innspill med tanke på hvordan vi kan forbedre disse, sier CAFs mediadirektør Junior Binyam.

Både Mali eller Guinea likte dårlig at loddtrekning ble avgjørende for utfallet.

– Det er ikke rettferdig overfor lagene. Jeg lager ikke reglene, men vi kunne løst det med ekstraomganger eller straffekonkurranse, sier Guineas Ibrahima Traore ifølge BBC.

Traore påpeker at det hele kunne blitt avgjort der og da ved hjelp av ekstraomganger eller straffekonkurranse.

– Man må respektere reglene. Vi har ikke noe valg. Vi kommer til å være nervøse, Guinea også, sa Mali-sjef Henri Kasperczak

Både Guinea og Mali er klare på at en regelendring bør komme på bordet.

– Vi må finne en sportslig måte å løse det på, rettferdig. Dette samsvarer ikke med den sportslige ånden, sier Kasperczak.

– Mali fortjener ikke å bli slått ut på denne måten, akkurat på samme måte som vi ikke gjør det, sier Guinea-trener Michel Dussuyer.

Det er første gang siden 1988 at et lignende tilfelle rammer Afrikamesterskapet. Da avanserte Algerie på bekostning av Elfenbenskysten.