Isbjørn på tur i London

Den «livsfarlige» bjørnen gikk løs på undergrunnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere reisende på Londons berømte undergrunnsbane fikk seg en skikkelig støkk på onsdag. En massiv isbjørn vandret nemlig rundt nede på perongen. 

Men det var ingen grunn til å frykte. Det hele var et PR-stunt.

Se video av stuntet øverst i saken.

Laget i Hollywood

Isbjørnen, som er en tro kopi av den ekte vare, ble laget av 19 rekvisittdesignere fra Hollywood for å promotere den nye tv-serien «Fortitude». Inni den falske bjørnen satt to mennesker som kontrollerte hver sin halvdel. 

De to operatørene hadde brukt lang tid på å studere bevegelsene til ekte isbjørner for å forberede seg på onsdagens stunt. Fem dagers trening inni bjørnen ble også gjort før de var klar for å både skremme og glede Londons innbyggere, skriver nettstedet Mashable.

Ekte isbjørner veier ofte over 400 kg, men kopien var betrakelig lettere. PR-bjørnen veide inn på rundt 20 kg.

By med tusenvis av isbjørner

Tv-serien bjørnen var laget for å promotere er et nytt krimdrama som finner sted i en fiksjonell by hvor det bor tusenvis av isbjørner. I hovedrollene finner vi blant andre danske Sofie Gråbøl, kjent fra kjempesuksessen «Forbrydelsen».

– Vi ville slippe en isbjørn løs i Londons gater for å gi folk en følelse av hvordan det er å komme nært den kanskje største stjernen i vårt nye show, sier en talsperson for tv-selskapet til Sky News.