Dansk dynamitt sendte Tottenham til finalen 

Med to scoringer mot Sheffield United sikret Christian Eriksen Tottenham Wembley-finale mot Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sheffield United – Tottenham 2-2 (2-3 sammenlagt):

Tottenham så ut til å ha full kontroll mot Sheffield United og ledet komfortabelt 1-0  på Bramall Lane frem til det 77. minutt.

Men så våknet Sheffield United og snudde 0-1 til 2-1-ledelse i løpet av to minutters spill på tampen av oppgjøret. 

Først utlignet Che Adams i det 78. minutt, og noen minutter senere dukket samme mann opp og dunket inn 2-1-ledelse til hjemmelaget. 

Eriksen ble Spurs' store helt
Sheffield United kjempet febrilsk for å sikre seg vinnermålet og finaleplassen på Wembley i sluttminuttene, men Tottenham og dansken Christian Eriksen ville det annerledes.

Tre minutter før slutt scoret Eriksen sitt andre for dagen. Han gjorde ingen feil alene med keeper etter å ha blitt spilt gjennom av Harry Kane. 2-2-scoringen sørget for at Tottenham er klar for finalen med 3-2-seier sammenlagt.

– Sheffield United ga oss tøff motstand. Men vi kom tilbake mot slutten av kampen, og det har vi gjort før. Da vi ledet ga vi vekk noen idiotiske mål. Det må vi jobbe med å forhindre fremover. Nå venter Chelsea i finalen, og de jakter nok revansje mot oss. Men vi gleder oss virkelig til finalen, sa Eriksen i kampintervjuet etter kampen.

Ikke uventet ble tomålsscorer Christian Eriksen trukket frem som kampens store spiller etter den avgjørende ligacupsemifinalen.

– Det var en strålende avslutning av Eriksen. Han plasserte ballen sikkert bak keeper. Scoringen var en enorm lettelse for de tilreisende Tottenham-supporterne, som fryktet det verste etter at Sheffield United slo tilbake, sa TV 2-kommentator Jørgen Klem etter at Eriksen igjen scoret for Spurs. 

– Hvem andre enn Eriksen?
TV 2-ekspert Trevor Morley er ikke overrasket over at Christian Eriksen igjen ble Tottenhams redningsmann.

– Han sikret Tottenham 2-2 med sin andre scoring foran egne, tilreisende fans. Han scoret to mål og viste igjen sine egenskaper med begge bein. Nå er Tottenham i en cupfinale, og det har vi ikke sett på en stund, oppsummerte Morley, og fikk støtte av den tidligere Tottenham- og Sheffield United-spilleren Roger Nilsen.

– Hvem andre enn Christian Eriksen? Han viser igjen at han er en kvalitetsspiller og ble igjen avgjørende for Tottenham, mente Nilsen.

– Verdensklasse-scoring av Eriksen
Etter en snau halvtimes spill fikk Tottenham frispark utenfor Sheffield Uniteds 16-meter. Frisparksspesialisten Christian Eriksen steg frem og klinket ballen via krysset og i mål.

Med kraft, presisjon og finesse ordnet dansken ledelse for Tottenham. Ekspertene mener Eriksens fulltreffer var et av de peneste målene for sesongen signert den offensive midtbanespilleren.

– Et drømmemål. Keeperen står der frisparket kom, men var sjanseløs. For et verdensklasse-mål. Keeperen var ikke i nærheten av å være i nærheten av å redde. Det var helt fantastisk og kunne ikke blitt gjort bedre, roste TV 2-ekspert Trevor Morley i studio.

– En fabelaktig spiller
Han fikk støtte av den tidligere Sheffield United- og Tottenham-spilleren Roger Nilsen.

– Den scoringen er rett og slett tryllekunst av Eriksen. Han er en fabelaktig spiller, det er ikke noen tvil om det. Keeperen stod riktig plassert, men rakk ikke engang å få opp hendene før ballen var i mål, mente Nilsen, som gjestet TV 2 Sportens studio i forbindelse med dekningen av oppgjøret.

Finalemotstander for Tottenham på Wembley 1. mars blir som kjent Chelsea. Spurs’ London-rival slo tirsdag Liverpool 1-0 etter et forrykende oppgjør på Stamford Bridge.