FULL FRES: I finnmarksbygda Gamvik slipper eierne hundene løs, mens de selv sitter i bilen. Illustrasjonsbilde: NTB/Scanpix
FULL FRES: I finnmarksbygda Gamvik slipper eierne hundene løs, mens de selv sitter i bilen. Illustrasjonsbilde: NTB/Scanpix

Finnmarkspolitiet fortviler:
Folk lufter bikkja fra bilen

I den lille finnmarksbygda har politiet fått inn flere klager på uforsvarlig hundelufting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den lille bygda Gamvik helt nord i Finnmark, har enkelte av innbyggerne den siste tida sett det for godt å lufte hundene fra bilen.

Ifølge meldinger politiet har mottatt fra et forferdet publikum, er det snakk om sju-åtte hunder som slippes løs, for så å løpe ved siden av, foran eller bak bilen, skriver Finnmark Dagblad.

Om dette skyldes at det rett og slett har blitt for kaldt på toppen av Norge, eller om hundeeierne simpelthen er late, vites ikke. Uansett er lensmannen i Gamvik, Frank Wentzel, lite fornøyd med den nye praksisen.

– Det er ikke sånn man skal lufte hundene sine, sier Wentzel til Finnmarken.

– Man skal ha kontroll på hunden. Det kan oppstå veldig trafikkfarlige situasjoner ut av dette.

Kan bli anmeldt

Wentzel informerer til Finnmarken at dette er brudd på både veitrafikkloven og dyrevernsloven, og utelukker ikke at en anmeldelse følger om ikke denne oppførselen opphører.

– Vi anmoder hundeeiere om å følge gjeldende lovverk og forskrifter. Hundeeiere som utøver slik «lufting» av sine kjæledyr vil bli anmeldt av politiet, sier han til Finnmark Dagblad.