SUKSESS PÅ BANEN: Larvik HK vant cupfinalen i håndball for  kvinner i desember. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SUKSESS PÅ BANEN: Larvik HK vant cupfinalen i håndball for kvinner i desember. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Larvik kan gå konkurs

Larvik Håndballklubb er i mye større økonomiske problemer enn først antatt. I verste fall kan klubben gå konkurs, skriver Østlands-Posten.

Larvik har i mange år vært Norges suverent beste håndballklubb på kvinnesiden, men den økonomiske situasjonen er nå så alvorlig at klubben uten ytterligere hjelp risikerer å gå konkurs i februar. Da kan laget måtte trekke seg fra alle turneringer.

Klubben har henvendt seg til støttespillere og sponsorer med bønn om hjelp til å få inn minst fem millioner kroner «for permanent å stabilisere den økonomiske situasjonen», som det heter i et brev.

Styreleder Thor Edvard Mathisen sier til op.no at årsakene til situasjonen er feilsatsing på Jippi Lekeland, for høye driftskostnader i forhold til inntektene, og dårlig økonomisk styring.

– Det er ikke tvil om at vi ikke har vært gode nok, sier Mathisen til avisen og bekrefter at klubben i verste fall ikke kan fullføre sesongen om den ikke får inn de nødvendige midlene.

I fjor høst fikk klubben innvilget et ansvarlig lån på fire millioner kroner fra Larvik kommune. Det gikk med til å dekke inn feilrapporteringer i inntekter og kostnader som tidligere var avdekket. (©NTB)