Lance Armstrong slenger med leppen i musikkvideo om doping

Armstrong dukker opp i videoen til sangen «Mountain Lion».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den utskjelte og avskiltede tidligere proffsyklisten Lance Armstrong har innrømmet at han ville dope seg igjen om man skrudde tiden tilbake til 1995. 

At han har et litt annet syn på doping enn de fleste andre er klart.

Nå dukker han opp i en musikkvideo som kan oppfattes som en støtteerklæring til idrettsutøvere som får gjennomgå for å dope seg.

I bandet Future Users nye musikkvideo «Mountain Lion» ser man Armstrong snakke i telefonen med en person som er i ferd med å injisere et middel i armen.

Videoen følger en skateboarder som både tar i bruk piller og sprøyter.

Se musikkvideoen øverst.

Ifølge frontfigur, tidligere Rage Against The Machine-bassist, Tim Commerford handler videoen om det han kaller malplassert kritikk mot utøvere som tar prestasjonsfremmende midler.

– Den oppmerksomheten som blir gitt til prestasjonsfremmende dopingmidler er utrolig, sier Commerford til Rolling Stone Magazine.

– Spesielt når du tenker på den mengden av narkotika og rusmidller, lovlige og farmasøytiske, som USA støtter og tjener penger på.

Commerford og Armstrong er nære venner, og meldingen som Armstrong leverer i videoen er en gjenskapelse av en talebeskjed han la igjen på musikerens telefonsvarer.

– Vi vil tulle med hverandre og legge igjen beskjeder som: «Jeg skal knuse deg neste gang jeg ser deg».

I videoen sier Armstrong at de aldri kan henge sammen igjen og at personen han ringer til må holde seg unna.

Beskjeden er kryssklippet med at skateboarderen i videoen setter en sprøyte.

Det er ikke bare Armstrong av dopingtatte utøvere som får støtte av Commerford. Han mener baseball-stjernen Barry Bonds burde få plass i Hall of Fame.