Et toalettbesøk endret livet til Silje Nergaard

Startet musikkarrieren på festival-do.

Silje Nergaard (48) forteller i «Hver gang vi møtes» hvordan hun kom inn i musikkbransjen.

I 1983 reiste en ung Silje til Molde Jazzfestival. 

– Jeg synes egentlig det var ganske raust at jeg fikk dra, fordi jeg var bare 16 år gammel. Vi tok toget og bodde i telt, forteller Silje Nergaard i programmet.

Oppfordret på do

På kvelden overvar Silje en jamsession med den verdensberømte bassisten Jaco Pastorius. Underveis måtte hun på toalettet.

– Jeg synger mye når jeg er på do, og da sang jeg på do. Jeg hørte det banket i avlukket ved siden av meg, og en dame sa at jeg burde gå opp og synge på scenen. Jeg tenkte: «Ja! Kul idé!».

– Jeg gikk rett opp på scenen. Jeg skjønner ikke at jeg turte det egentlig, men jeg var ikke så redd for ting. Jeg sang og jeg tror folk applauderte ganske bra, sier hun.

Våknet til Dagbladet-oppslag

Silje tenkte ikke videre over hennes improviserte opptreden, så overraskelsen var stor da hun våknet dagen etter.

DAGBLADET-OVERRASKELSEN: Denne avissiden våknet Silje Nergaard til dagen etter hun impulsivt sang på scenen under Molde Jazzfestival. Foto: Faksimile fra Dagbladet.
DAGBLADET-OVERRASKELSEN: Denne avissiden våknet Silje Nergaard til dagen etter hun impulsivt sang på scenen under Molde Jazzfestival. Foto: Faksimile fra Dagbladet.

– Jeg husker at jeg sov til klokken ett, og da jeg våknet var det noen som spurte om jeg hadde sett Dagbladet. Jeg åpnet opp avisen hvor det var én side med bilde av meg fra den jammen. Randi Hultin, en legendarisk jazzjournalist, hadde vært der og tatt bilde av meg. Det sto «En jazzstjerne er født» eller noe sånt.

Oppmerksomheten gjorde at Silje ble oppdaget, og året etter ga hun ut sin første singel «One Of These Mornings».

– Det oppslaget har fulgt meg siden. Det er hengt opp på veggen hjemme. Det var en veldig morsom start.

Silje Nergaard hylles i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.