Kraftig priskutt på populær Mercedes 

Salget av crossoveren GLA blir neppe dårligere etter dette ...

Mercedes GLA har bitt godt fra seg på det norske markedet til nå, det blir neppe dårligere etter at den nå går ned over 50.000 kroner i startpris.
Mercedes GLA har bitt godt fra seg på det norske markedet til nå, det blir neppe dårligere etter at den nå går ned over 50.000 kroner i startpris.

Mercedes har stor suksess med sin satsing på mindre og kompakte bilmodeller.

Den nye offensiven startet med minstemann A-klasse som danner utgangspunkt for en rekke bilmodeller. Blant dem er crossoveren GLA som virkelig har slått an i det norske markedet.

GLA er en kompakt og høyreist bil som plasserer seg midt i en av bilklassene som vokser aller mest akkurat nå.

Presser prisene 

Fram til nå har rimeligste GLA startet på 375.000 kroner, da snakker vi GLA 200, med 1,6-liters bensinmotor på 156 hestekrefter.

Med litt ekstra utstyr på toppen, gjør det at GLA langt fra har vært blant de rimeligere bilene i klassen. Nå er det imidlertid en nykommer på vei som presser startprisen betydelig ned.

Rydd plass - her er den nye sjefen

Godt utstyrt 

GLA 180 heter den. Også her snakker vi 1,6-liters bensinmotor, men effekten er en god del lavere enn på 200. Nærmere bestemt 122 hestekrefter.

Dette i kombinasjon med forhjulstrekk, gjør at prisen synker med over 50.000 kroner. Startpris på GLA 180 er nemlig 319.900 kroner. 

Til tross for at dette er innstegsmodellen, skal den være relativt godt utstyrt. GLA 180 kommer med blant annet kollisjon- og trøtthetsvarsling, adaptive bremser og bremselys, elektronisk stabiliseringsprogram, antispinn og fotgjengerbeskyttelse som standard.

Mercedes-nyheten dukket plutselig opp i Lofoten

Mange konkurrenter

Med 180 på plass, kan kundene velge mellom  seks ulike motoralternativer av denne bilmodellen.

Blant konkurrentene er biler som BMW X1, Mini Countryman og Audi Q3. Det er også svært mye å velge mellom fra de mer folkelige bilmerkene, biler som GLA nå har nærmet seg i pris etter at 180 kommer på markedet.

Salget av den nye modellene er allerede i gang. 

Nei - dette er nok ikke verdens beste bil ...

Derfor kan brukt taxi være veldig smart kjøp