Ovnsbakt ishavsrøye

Ovnsbakt ishavsrøye servert med grønnsaksfrikasse, smør og dillsaus.

Ovnsbakt ishavsrøye

Dette trenger du:

1 hel ishavsrøye 1 ½ - 2 kg
Salt
Pepper
Dill
sitron
smør

Slik gjør du:

Skyll godt ut av fisken, skjær eventuelt av hode.
Dryss salt og pepper i buken.
Legg sitronskiver og dillkvister i buken.
Legg ishavsrøya på et ark tykk aluminiumsfolie smurt med smør.
Pakk tett sammen og legg med skjøten opp på et ildfast fat.
Stek i stekeovn ved 150 grader, ca 20 min.

 

Grønnsaksfrikasse

Dette trenger du:

2-3 gulrøtter
1 persillerot eller 2 skiver sellerirot
1 liten bukett brokkoli
1 liten purre/2 vårløk

Slik gjør du:

Rens og del gulrøtter og persillerot/sellerirot i terninger eller staver.
Del brokkoli i buketter og purre i skiver.
Surr gulrot og persillerot i smør, eventuelt litt vann, til grønnsakene er knapt møre.
Tilsett brokkoli og la surre et par minutter før purre/vårløk tilsettes.
La trekke til grønnsakene er knapt møre.

 

Smørsaus med dill

Dette trenger du:

2 finhakket sjalottløk
2 dl tørr hvitvin eller syrlig eplemost
75 g smør
pepper
eventuelt litt salt

Slik gjør du:

Kok opp finhakket sjalottløk og vin/eplemost, kok inn til knapt 1 dl.
Trekk kasserollen vekk fra platen og visp inn smøret klattvis.
Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Tips! Lages sausen før fisk og grønnsaker er ferdig, dekk den til med plastfilm og hold sausen varm i et vannbad.
Smak til med finhakket dill før servering.