Slik ser en av verdens råste sportsbiler ut - etter en tur i grøfta i 312 km/t. Foto: Olx.hu
Slik ser en av verdens råste sportsbiler ut - etter en tur i grøfta i 312 km/t. Foto: Olx.hu

Kjørte av veien i 312 km/t – nå selges superbilen

Eller i alle fall det som er igjen av den ...

Skikkelige biler krever skikkelige sjåfører, heter det. Å holde flat pedal og oppnå en voldsom fart, er noe enhver idiot klarer.

Det å vurdere fart opp mot fare og fornuft, samt å mestere utfordringene som oppstår når farten er høy, er kanskje for mer øvede og erfarne sjåfører. I alle fall gjelder det når vi snakker biler med ekstreme krefter, de kan fort bli skumle for uerfarne sjåfører.

Gikk fryktelig galt ...

Nå kjenner vi overhodet ikke noe til kjøreferdighetene til han som kjørte bilen på disse bildene. Men at det gikk galt - fryktelig galt - det er det ingen tvil om.

Bilen - intet mindre enn en Lamborghini Huracán - er nok heller ikke den enkleste å tøyle når grensene pushes. Og pushet må man vel si at grensene ble her. Til det maksimale.

Lamborghini Countach: Noen drømmer blir aldri rimelige

Dro av veien i 312 km/t

Det var en gang en sportsbil, nå er den et sørgelig syn.
Det var en gang en sportsbil, nå er den et sørgelig syn.

Det endte - som du kanskje allerede har fått med deg - med at bilen kjørte av veien. Visstnok på grunn av en liten hump. Farten var da 312 km/t.

Se video av kjøreturen og ulykken her:

Den rå, vakre italienske sportsbilen rev med seg en anstendig mengde meter autovern, pløyde opp grøftekanten grundig i flere titalls meter og tok etterhvert fyr.

Siktet for grov auktsomhet

Den 36 år gamle sjåføren klarte seg utrolig nok godt og klarte også å redde den skadde passasjeren ut av bilvraket før det tok fyr.

36-åringen er nå siktet for grov uaktsomhet i trafikken og blir nok fotgjenger en god stund framover.

Restene selges

Bremsene er en av få ting som har klart seg uten men etter ulykken. Foto: olx.hu
Bremsene er en av få ting som har klart seg uten men etter ulykken. Foto: olx.hu

Nå selges resten av den en gang så vakre sportsbilen på den ungarske nettsiden olx.hu - som tilsvarer vårt hjemlige finn.no.

Huracán som ble presentert på høsten 2013 som erstatter for Gallardo, byr på hele 610 hestekrefter fra en midtmontert V10-motor. Det er nok til å sende bilen fra 0 - 100 km/t på super-kjappe 3,2 sekunder.

Om det er mulig å bygge opp igjen denne bilen er vel heller tvilsomt, men at enkelte deler kan brukes, om man har et passende prosjekt, er nok mulig.

Nå kan du kjøpe en av Norges sprekeste biler

Billig Lamborghini - tross alt ...

Blant de få tingene som tilsynelatende har kommet fra ulykken uten særlige mén er de keramiske bremsene - som i seg selv koster en liten formue.

Prisen som forlanges for superbil-vraket er to millioner ungarske forinter eller rundt 60.000 norske kroner. Det behøver altså ikke å koste en formue å bli Lamborghini-eier ...

 

Slik så bilen ut før den fatale kjøreturen. Illustrasjonsbilde.
Slik så bilen ut før den fatale kjøreturen. Illustrasjonsbilde.