Serena Williams slo Dominika Cibulkova i kvartfinalen i Australian Open. Nå venter Madison Keys i semifinalen.       REUTERS/Athit Perawongmetha
Serena Williams slo Dominika Cibulkova i kvartfinalen i Australian Open. Nå venter Madison Keys i semifinalen. REUTERS/Athit Perawongmetha

Venus ute, Serena til semifinale

Den amerikanske tennisstjernen Serena Williams møter det amerikanske tenåringstalentet Madison Keys i semifinalen i Australian Open.

Det er klart etter at Keys slo ut Serenas storesøster Venus 6-3, 4-6, 6-4, mens Dominika Cibulkova måtte se seg slått 2-6, 2-6 av Serena Williams.

Mot fjorårsfinalist Cibulkova var Serena Williams fullstendig overlegen. Hun viste noe av sitt beste spill under turneringen. Hele 15 serveess vitner om styrke fra verdenseneren. For femte gang er lillesøster Williams klar for semifinale i Australian Open. Hver gang har hun gått hele veien og vunnet turneringen.

– Jeg visste at jeg måtte slå henne i dag, for hun var i finalen her i fjor og spiller veldig bra på denne banen. Jeg er veldig glad for å komme meg videre, sa 33 år gamle Serena Williams.

19 år gamle Madison Keys har vært en stor overraskelse i tennisturneringen i Melbourne. Den unge amerikanske tennisjenta slo ut veteranen Venus Williams. Selv med smerter i det venstre låret, fightet unge Keys sin 34 år gamle motstander ut av stilen.

– Jeg visste at jeg ikke kunne løpe så mye. Jeg har merket det (lårproblemene) siden turneringen startet. Det har vært stramt, men det har gått greit med litt behandling. Men etter et slag, merket jeg at det hogg til. Jeg tror jeg var nær å få en skikkelig lårstrekk, sa Keys, som er rangert som nummer 35 i verden. (©NTB)