SAVNET: Steinar Bergh (29) fra Siljan i Telemark er savnet i Stockholm. Foto: Privat.
SAVNET: Steinar Bergh (29) fra Siljan i Telemark er savnet i Stockholm. Foto: Privat.

Norske Steinar (29) er sporløst forsvunnet i Stockholm

Ingen har hørt fra nordmannen siden natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Sverige har politiet og frivillige satt i gang en storstilt leteaksjon etter norske Steinar Bergh (29) fra Siljan i Telemark, skriver Telemarksavisa.

Bergh forsvant sporløst da han forlot en leilighet i Södermalm, Stockholm, natt til lørdag den 24. januar.

Bankkortet ble liggende igjen

Hans søster opplyser til TA at han hadde vært ute på byen sammen med to kompiser, før de dro hjem til leiligheten som de lånte en gang mellom kl. 01.00 og 01.30. 

29-åringen skal så ha gått ut igjen alene. Siden har ingen hørt fra ham. Bankkortet hans ble liggende igjen i leiligheten.

– Vi ble informert om forsvinningen hans i helgen, og videreformidlet det vi kunne av informasjon til svensk politi, sier Anne Meyer, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt til TV 2. 

Vestfold politiet ble involvert fordi Bergh, som opprinnelig kommer fra Siljan, er bosatt i Tønsberg. 

I følge den svenske avisen Aftonbladet ber svensk politi nå om tips fra publikum for å finne den savnede nordmannen. Flere andre svenske medier har også skrevet om forsvinningen til Steinar, og på mandag ettermiddag sendte Stockholmspolitiet ut en savnetmelding på han.

Frivillige leter i Stockholm

Organisasjonen Missing People Sweden har engasjert seg i leteaksjonen. De har etterlyst nordmannen på sine Facebook-sider, og bidrar med frivillige som er ute og leter etter Bergh i Stockholm.

Steinar Bergh hadde på seg blå skjorte og jeans da han forsvant. Han hadde også en mørkeblå jakke. Bergh er ca. 170 cm høy, og har kort brunt hår.

Tips til politiet i Stockholm kan ringes inn på telefonnummer: (+46) 114 14