YDMYKET: Mats Zuzzarello og hans New York Rangers tapte mot rivalene New York Islanders. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
YDMYKET: Mats Zuzzarello og hans New York Rangers tapte mot rivalene New York Islanders. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP

Zucca og Rangers ydmyket i  rivaloppgjør

New York Islanders tok sin tredje strake seier mot New York-naboene. 

New York (TV 2): New York Islanders - New York Rangers 4-1

Til tross for snøstorm i New York-området fyltes Nassao Coliseum til randen for rivaloppgjøret mellom Rangers og Islanders. 

Historisk sett har hatt et god tak på Islanders, men denne sesongen har "lillebror" slått "storebror" i begge de foregående oppgjørene mellom naborivalene. Senest med en 3-0-seier i Madison Square Garden 13. januar.

Heller ikke i det tredje oppgjøret denne sesongen klarte Rangers å knekke Islanders-koden.

- Det er noe dritt å tape for Islanders. Så det er surt, sier en skuffet Mats Zuccarello Aasen til TV 2 etter kampen.  

Zuccarello Aasen hadde ingen stor kamp, men noterte seg for tre skudd og fikk 14,53 minutter på isen. 

Storspill av Lundqvist

Det ble en forykende åpning i Nassao Coliseum, der begge lag viste at det ligger mye prestisje i dette oppgjøret.

Gjestene nære ved å ta ledelsen etter pasning fra Zuccarello til Rick Nash, men skuddet fra Rangers toppscorer gikk rett på en god Jaroslav Halak i Islanders-buret.

- Vi gjør en helt ok kamp. Første periode var ikke helt der, men så kommer vi i andre og tredje og er egentlig bedre enn dem. Men vi scorer ikke, så det er en sånn kamp. Innimellom kommer de kampene hvor man ikke scorer, sier Zucca.

Rangers kom til nabofeiden med tre strake seire, mens Islanders manglet en av sine største poengplukkere denne sesongen Kyle Okposo, som har 44 poeng på 46 kamper. 

Det så likevel ikke ut til å prege vertene, som etterhvert tok over føringen i første periode.

Men takket være en strålende Henrik Lundqvist, som spilte sin 50. kamp mot Islanders, holdt han nullen etter 16 skudd - helt til Mikhail Gabrovski ga vertene ledelsen med snaue to minutter igjen av første periode med Zucca isen. 

Sløste med sjansene 

Vertene gikk også hardt ut i midtperioden, og rett etter at gjestene hadde ridd av sitt første undertall satt den igjen etter snaue fem minutter. Lundqvist måtte gi retur, og Matt Martin fikk en enkel jobb med å sette pucken i nesten åpent nett - da runget "Rangers suck" utover Nassao Coliseum.

Gjestene kom seg likevel til flere gode muligheter utover i midtperioden, og Derick Brassard var nære ved å kvittere returen på langskudd fra Zucca, men Halak storspilte. 

- Det er det samme som hver kamp vi har spilt mot Islanders denne sesongen. Litt hawai-hockey frem og tilbake, og store sjanser begge veier. Vi gir dem for mange sjanser, og scorer ikke på våre. De er bra og leder vår divisjon, så det er ikke noe lett lag vi spiller mot. Men vi skaper helt klart nok sjanser til å vinne kampen, mener nordmannen. 

For gjestene hadde nok av sjanser, og vant skuddstatistikken totalt 41 - 38.

Zucca i basketak 

På tampen av midtperioden trodde Islanders-fansen skuddet til Cal Clutterbuck gikk inn, men han måtte heller ta seg en tur i boksen etter "overfall" på Lundqvist. Dermed blåste rivalene ut litt damp i en klynge foran mål, og i midten av basketaket stod Zuccarello. Uten at det var noe mer enn litt vanlig temperatur. 

Rangers satt inn en skikkelig sluttspurt i siste periode, og nordmannen fikk en kjempemulighet da skuddet fra Rick Nash var nære ved å få en god styring fra 27-åringen. 

Isteden var det gjestene som la på til 3-0 da skuddet fra Ryan Strome traff køllen til Ryan McDonagh, og var utagbar for Lundqvist. Denne gangen var også Zucca på isen, og endte med -2 i poengprotokollen. 

- De er litt over alt, og det er litt hardt å lese strukturen deres. Vi må finne en måte å vinne de kampene på, men vi har ikke klart det hittil, sier 27-åringen. 

Islanders-fansen skjønte da at den tredje strake seieren over naborivalene var sikret, og understreket det overfor gjestene med: "You can´t beat us".

Kaptein Tavares svarte på fansens rop med å ydmyke rivalene med 4-0 i overtall 5 mot 3.  

Carl Hagelin satte inn et trøstemål for Rangers med sekunder igjen på klokka, men reduseringen kom for sent. 

Sterk Islanders-sesong

Islanders har hatt sin beste sesong på over 10 år, og etter at de ikke klarte å ta seg til play off forrige sesong tok Long Island-laget ledelsen i den østlige serien etter en ny seier over Rangers. 

Etter at Tampa Bay Lightning gikk på et tap hjemme for Carolina Hurricanes.

- De har gjort noen gode signeringer, og alle som er der har blitt et år eldre. Jeg syns det har fått en bedre keeper også. I år spiller de bra hockey rett og slett, og det er tøft å spille mot dem, understreker Zucca. 

Rangers er fortsatt på sjetteplass i den østlige serien, nå sju poeng bak naboene.