Lagvenninnene fryktet hjerteinfarkt da andrekeeperen falt om på benken

– Jeg så bare det hvite i øynene hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen (TV 2): Det ble dramatikk i oppgjøret mellom Vipers Kristiansand og Glassverket i Grundig-ligaen søndag da Glassverkets andrekeeper Sissi Karlsson plutselig segnet om på benken. 

– Jeg husker at jeg følte meg litt kvalm og dårlig på ettermiddagen, men det er jo sånt som skjer av og til. Så husker jeg begynnelsen av kampen og at jeg våkner opp i en korridor etterpå, sier 26-åringen. 

Karlsson fikk et epilepsianfall tolv minutter ut i kampen i Kristiansand, og situasjonen i hallen ble dramatisk.

Hendelsen satte en støkk i publikum og lagvenninner, spesielt Emilie Christensen, som satt ved siden av Karlsson på benken.  

– Det så ut som at hun holdt på å bli kvelt og jeg så bare det hvite i øynene hennes, sier lagvenninnen. 

– Jeg hørte bare et smell bak meg, og så at Sissi lå på bakken. Jeg var klar over hva det var med en gang, så jeg var med en gang veldig opptatt av å få en lege på plass for å hjelpe henne, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen. 

Lagvenninne fryktet hjerteinnfarkt

Hjelpemannskap kom raskt til stedet og fikk fraktet Karlsson ut av hallen på båre. Christensen fryktet at situasjonen var mye verre enn den faktisk var. 

– Det første som slo meg var at hun hadde fått et hjerteinnfarkt, for vi var ikke informert om at hun hadde epilepsi, sier 21-åringen. 

Sissi Karlsson har fått diagnosen epilepsi, men anfallet på søndag var kun det fjerde anfallet hun har hatt noen gang. 

– Det har aldri skjedd i forbindelse med kamp eller trening før, så det var litt uflaks at det skjedde akkurat da, sier hun. 

Trener Kenneth Gabrielsen visste at Karlsson ikke slet stort med slike anfall og hadde derfor valgt å ikke informere lagvenninnene om diagnosen. 

– Det er vel noe vi absolutt skulle ha gjort, så det er vel en liten skivebom der, sier Gabrielsen. 

Verre med overtråkk enn epilepsianfall

Til tross for at den svenske 26-åringen satte en støkk i hele hallen i Kristiansand søndag, er hun klar for å trene for fullt to dager etter hendelsen. 

– Det er jo verre å måtte gå av banen med et overtråkk. Da må man jo stå over trening i noen dager. Nå er jeg sugen på å være med på fotballoppvarmingen der nede sammen med de andre jentene, smiler 26-åringen.