Storhamar legger press på Oilers i gullkampen

Storhamar straffet Vålerengas svake forsvarsspill og vant 4-2 i Jordal Amfi. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga – Storhamar 2-4: 

Storhamars drøm om å snyte Stavanger Oilers for seriegullet i GET-ligaen lever i beste velgående etter at Vålerenga ble slått 4-2 i tirsdagens klassiker i Jordal Amfi.

Se kampsammendrag øverst!

Avstanden opp til Oilers, som har toppet tabellen gjennom hele sesongen, er nå bare to poeng for Storhamar.

– Dette var veldig viktige poeng for Storhamar, som nå virkelig setter press på Oilers i kampen om seriegullet. De er bare to poeng bak Oilers nå, som har en vanskelig bortekamp mot Frisk/Asker, mente TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik etter 4-2-seieren mot Vålerenga. 

Storhamar styrte det meste i første periode, men det var først i midtperioden gjestene la grunnlaget for seieren.

Drømmestart på midtperioden
Storhamar fikk nemlig en drømmestart på andre periode og tok ledelsen ved Christian Larriveé allerede etter 21 sekunder spill.

Noen minutter senere økte Mads Hansen Storhamars ledelse til 2-0.

Like før slutt i perioden reduserte imidlertid Vålerenga ved Francois Fortier.

– Vi vet at Vålerenga er gode hjemme, men vi scoret to raske mål og gjennomførte en kjempebra andre periode. Vi spilte både tålmodig og smart, oppsummerte Storhamars første målscorer Christian Larriveé til TV 2 Sporten etter perioden.

Publikum i Jordal Amfi håpet at Vålerengas skulle hente igjen Storhamars ledelse i tredje periode, men slik gikk det ikke.

Dommerne måtte ha videobevis
Fem minutter ut i perioden straffet Luke Moffat Vålerenga i powerplay og sendte Storhamar opp i 3-1-ledelse. 

Mads Hansen satte en puck klokkerklart i mål ti minutter før slutt, men dommerne godkjente ikke scoringen før de hadde sett videobildene av fulltrefferen. 

– Det var jo en soleklar scoring. Det er ingen som helst tvil om det var scoring, og jeg undrer meg over at dommeren ikke dømte scoring umiddelbart, fastslo Bjørn Kr. Erevik, som kommenterte kampen sammen med Asbjørn Myhre.

Men rett etter Storhamars omstridte scoring, reduserte Vålerenga igjen til 2-4 i power play. Tobias Lindströms scoring kom imidlertid for sent, og Storhamar vant klassikeren 4-2.

Slaktet Vålerengas forsvarsspill
TV 2 Sportens eksperter var ikke imponert over forsvarsspillet Vålerenga viste mot tabelltoeren.

– Vi har snakket om det gjennom hele sesongen. Forsvarsspillet til Vålerenga har ikke vært spesielt bra. Det er slurvete og unøyaktig, mente Bjørn Kr. Erevik.