BORTE VAR BESTEVENNENE: Twitterstormen mot Snapchat er tøff, men det er håp for snapchatfansen som vil ha bestevennfunksjonen tilbake. Foto: PA/skjermdump
BORTE VAR BESTEVENNENE: Twitterstormen mot Snapchat er tøff, men det er håp for snapchatfansen som vil ha bestevennfunksjonen tilbake. Foto: PA/skjermdump

Brukerne raser over ny Snapchat-oppdatering

Sosiale medier koker over etter den siste oppdateringen av bildedelingstjeneste Snapchat. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere har Snapchat gjort det mulig for deg å se dine kontakters «bestevenner», eller hyppigst brukte kontakter, men i den siste oppdateringen er denne funksjonen borte.

Dermed er det ikke mulig å se hvem kjæresten din snapper mest med, eller om du er en populær snappekontakt blant kollegene.

Dette har vakt bestyrtelse og sterke reaksjoner hos Snapchat-brukere. På Twitter raser de mot bestevennene som forsvant.

– Men hva er Snapchat uten Snapchat best friends? spør en ung kvinne på Twitter.

Spørsmålet er betegnende for Twitter-folkets syn på oppdateringen, og det er tydelig at Snapchat-brukerne aktivt brukte funksjonen for å overvåke sine kjærester. 

Men som twitterbrukeren med det catchy navnet Adolf Twitler sier: 

– Hvis forholdet ditt dør av at Snapchat ikke viser bestevennene dine, trenger forholdet å repareres allerede. 

Uansett er det trolig fortsatt håp for snapperne som vil overvåke sine kontakter. Snapchat-toppsjefen Evan Spiegel skriver på sin Twitter-side at bestevennfunksjonen vil komme tilbake.

– Noen av de mest profilerte brukerne ønsket å holde sine brukernavn skjult. Vi vil komme med en løsning på dette, skriver han.