IKKE FULLKLAFF: Henrik Kristoffersen i målområdet etter 2. omgang i slalåmrennet i Schladming tirsdag kveld.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE FULLKLAFF: Henrik Kristoffersen i målområdet etter 2. omgang i slalåmrennet i Schladming tirsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kristoffersen klarte ikke gjenta Schladming-suksessen

Russiske Alexander Korosjilov med en maktdemonstrasjon i Schladming.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SCHLADMING/BERGEN (TV 2): Det var i fjorårets renn i Schladming at Henrik Kristoffersen slo gjennom for alvor da han kjørte ned til seier i den kanskje mest prestisjetunge av alle slalåmkonkurranser i verdenscupsesongen.

Den prestasjonen klarte ikke nordmannen å følge opp i år og til slutt endte nordmannen på en sjuendeplass etter to omganger helt på det jevne.

– Det var helt ok. Det er ikke lett, jeg ble litt halvveis snøplog i første omgang. Det manglet litt det siste giret. Hvorfor har jeg nå tre uker å finne ut av frem mot VM, så det er nok av tid. Men jeg mangler litt den siste punchen, sier Kristoffersen.

– I dag er jeg ikke god nok, sånn er det bare. Jeg prøvde å gi gass.

Enorm seier

Heller ikke verdenscupleder Marcel Hirscher fikk fullklaff i slalåmbakken og med en 14. plass er det gode nyheter for Kjetil Jansrud i kampen om verdenscupen sammenlagt.

Alexander Korosjilov kjørte en utrolig førsteomgang og med det forspranget han hadde kunne han ikke rote det bort i andreomgang.

Da de fleste andre mislykkes kjørte han to tilnærmet perfekte omganger og i mål var han 1.44 foran Stefano Gross som tok andreplassen etter at han selv leverte en fantastisk andreomgang.

– Vi kaller han for treningskongen, fordi han kjører så ekstremt fort på trening, men i dag kjørte han fort i renn også. Han er god på ski, det er han, sier Kristoffersen om dagens suveren vinner.

– Jeg tror det er lenge siden det har vært så høyt nivå på slalåm som nå. Det er helt ekstremt, sier Henrik Kristoffersen.

Fornøyd vinner

Seieren var ikke bare suveren, det var Russlands første i slalåm siden 1981.

– Jeg er kjempeglad at jeg tok mye risiko og klarte førsteplass, sier Korosjilov til TV 2.

– Dette er din første verdenscupseier og Russlands første siden 1981. Hva betyr det for deg?

– Jeg håper det er mindre tid til neste seier enn det var mellom meg og Alexander Zjirov

Hadde pallmuligheter

Kristoffersen lå på femteplass etter den første omgangen.

Slalåmkjøreren hang godt med i feltet hos alle med unntak av en: Alexander Korosjilov ledet rennet 0,79 sekunder foran Neureuther. Kristoffersen tre plasser lenger bak var 63 hundredeler etter Neureuther igjen.

– Det var helt ok selv om det snør mye. Jeg tror ikke det var en fordel å kjøre som nr 1, men jeg skal ikke skylde på det, sa Kristoffersen til TV 2.

Førsteomgangen til Korosjilov var av det oppsiktsvekkende slaget.

– Jeg er ikke altfor langt bak med unntak av Korosjilov som er sykt langt foran. Jeg vet ikke hva som skjedde der.

Jonathan Nordbotten ble nummer 28, mens Sebastian Foss Solevaag mislykkes og kom ikke til andreomgang.