Skadde luksusbiler endelig på land etter at norskeid skip grunnstøtte

1400 splitter nye biler var om bord i det norskeide lasteskipet Höegh Osaka da skipet ble styrt på grunn med sterk slagside. Ikke alle bilene har klart seg så godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser bildene fra havnen i Southampton. Tirsdag startet lossingen av det havarerte skipet, og mange av de kostbare bilene om bord bar tydelig preg av den røffe behandlingen de hadde blitt utsatt for.

Bildene viser blant annet en hvit Range Rover med omfattende skader på høyre side. I Norge er startprisen for en slik bil 1.240.900 kroner.

Et annet bilde viser en eksklusiv Jaguar F-Type Coupe. Bilen har plast på panseret og taket for beskyttelse under transport. Det er ikke synlige skader på Jaguaren, som du må bla opp over en million kroner for i Norge.

Godtebutikk for bilelskere

Andre bilder viser ulike modeller fra Land Rover, blant annet Range Rover Evoque og Land Rover Discovery. Ifølge Daily Mail var «hundrevis» av Land Rovere om bord på skipet da det havarerte.

Daily Mail har også et bilde av en svart Porsche Boxster med stygge skader på venstre side.

Kjørt på land

Det var 3. januar at det norske biltransportskipet Höegh Osaka fikk problemer ved Southampton. Mannskapet valgte å seile skipet på en sandbanke for at det ikke skulle kullseile.

Med en slagside på 52 grader ble skipet liggende mens redningsaksjonen ble planlagt. Løsningen var å slå et hull i skutesiden og pumpe ut 3000 tonn vann.

Da skipet var stabilisert og hadde vann under kjølen igjen, ble fartøyet slept til Southampton 22. januar.

Totalt 1400 biler skal ha vært om bord i skipet.