ATTRAKTIV: Det er flere klubber som ønsker seg Fredrik Ulvestads tjernester. Nå er han på prøvespill i Hannover. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
ATTRAKTIV: Det er flere klubber som ønsker seg Fredrik Ulvestads tjernester. Nå er han på prøvespill i Hannover. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Ulvestad trener med Bundesliga-klubb

Får prøve seg på trening med Hannover 96.

Aalesund-spiller Fredrik Ulvestad er på prøvespill i Bundesliga-klubben Hannover 96.

– Overgang langt unna
Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Ulvestad er Bosman-spiller etter som kontrakten hans med tangotrøyene gikk ut ved nyttår. Han er tidligere blitt koblet til klubber somm Vålerenga, IFK Göteborg og Rosenborg.

Den tyske klubben la selv ut et bilde av Ulvestad på treningsfeltet tirsdag.

– Fredrik skal trene med A-laget to ganger i dag, en gang i morgen og en økt på torsdag, så får vi se. Men foreløpig er en overgang langt unna, sier kommunikasjonsleder i Hannover 96, Alex Jabob til avisen.

Hannover ligger på åttendeplass i Bundesliga.

Får mer om de selger til utenlandsk klubb
TV 2 har tidligere skrevet om at Aalesund av rent økonomiske årsaker ønsker å selge Ulvestad til en utenlandsk klubb.

Går han til en norsk klubb, kan det nemlig bety at Aalesund går glipp av så mye som opp mot tre millioner kroner.

Bakgrunnen for det hele er FIFAs regler om utdanningskompensasjon. Etter en rekke sesonger i Aalesund er Fredrik Ulvestad kontraktsløs. Men siden han fortsatt er under 23 år, har Aalesund krav på utdanningskompensasjon når han signerer for en ny klubb.

Slik TV 2 forstår det vil Aalesund ha krav på rundt 600.000 kroner om han går til en norsk klubb. Ved en overgang til eksempelvis Sverige - som er et såkalt kategori 2-land i lag med Norge - vil Aalesund ha krav på mellom tre og tre og en halv million kroner. I beste fall for Aalesunds del ender Ulvestad opp i et kategori 1-land (f. eks Premier League). Da har Aalesund krav på ytterligere noen hundretusener.