Forbyr bilkjøring og innstiller 7000 flyavganger 

Massiv snøstorm på vei mot New York og østkysten av USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New Yorks vanligvis så travle gater og stasjoner var øde og folketomme da vinterstormen Juno feide innover USAs østkyst mandag morgen, norsk tid.

Millioner av mennesker er berørt av den massive snøstormen, og guvernør Andrew Cuomo innførte fullt forbud mot biltrafikk på alle veier i 13 av New Yorks fylker, inkludert selve New York City.

Også i nabostatene New Jersey, Connecticut og Massachusetts ble det innført forbud mot bilkjøring, med unntak for utrykningskjøretøyer.

– Hvis du er i din bil på hvilken som helst vei, i hvilken som helst by eller landsby, gjør det ingen forskjell: Etter klokka 23 bryter du teknisk sett loven, sa Cuomo og lovet en bot på 1.300 dollar til enhver som blir stanset.

Myndighetene kaller snøstormen en av de verste som noensinne har rammet østkysten av USA. Det ventes opp til en meter snø i New York og de seks New England-statene, og snøploger har vært i virksomhet siden mandag morgen, da det begynte å lave ned.

Verst rammet blir trolig Boston, med rekordmengder snø og vind med opp til orkans styrke tirsdag. Borgermester Martin Walsh ba folk se etter hjemløse, passe på eldre naboer og ellers holde seg hjemme.

Nesten 7.000 flyavganger er innstilt i regionen, og de fleste offentlig ansatte ble sendt hjem fra jobben tidlig mandag.

(TV2 / NTB)