OMKAMP: Robin van Persie og Manchester United må ut i omkamp før klubben er klar for åttedelsfinale i FA-cupen. AFP PHOTO / OLI SCARFF

RESTRICTED TO EDITORIAL USE.
OMKAMP: Robin van Persie og Manchester United må ut i omkamp før klubben er klar for åttedelsfinale i FA-cupen. AFP PHOTO / OLI SCARFF RESTRICTED TO EDITORIAL USE.

Van Persie om FA-cupen: – Livsviktig å vinne turneringen

Sjekk trekningen av FA-cupens åttedelsfinaler her!

Dersom Manchester United vinner omkampen mot Cambridge, venter Preston eller Sheffield United i neste runde. Det er klart etter mandagens FA-cuptrekning.

Angriper Robin van Persie utpeker nærmest FA-cuptroféet til sesongens hovedmål for Manchester United.

– Livsviktig for oss å vinne
– For oss mener jeg det er livsviktig, spesielt med tanke på historien til denne turneringen, sier van Persie i et intervju vist i forbindelse med BBCs dekning av FA-cuptrekningen.

Manchester United klarte bare 0-0 mot League Two-klubben Cambridge fredag kveld, og må ut i omkamp før storklubben er klar for åttedelsfinale. Van Persie innrømmer at Manchester United ikke har scoret nok mål denne sesongen.

Selv har den tidligere Arsenal-spissen notert seg for åtte mål på 20 kamper hittil i sesongen.

– For øyeblikket er det ikke godt nok. Jeg vet det selv, og vil gjøre alt jeg kan for å forbedre meg. Jeg er ikke fornøyd, og ønsker å score mer mål, sier van Persie.

Liverpool eller Bolton møter Crystal Palace
Både Chelsea og Manchester City er ute av FA-cupen, etter å ha tapt mot henholdsvis Bradford og Middlesbrough. Liverpool må i likhet med Manchester United ut i omkamp, etter å kun klart uavgjort mot Bolton.

Dersom Liverpool vinner omkampen, venter Brede Hangeland og Crystal Palace i åttedelsfinalen. Regjerende FA-cupmester Arsenal møter Manchester Citys overmenn Middlesbrough.

Aston Villa, som ikke har vunnet FA-cupen siden 1957, trakk Leicester City.

FA-cupen, åttedelsfinaler:
Slik spilles kampene i FA-cupens åttedelsfinale*:

Crystal Palace – Liverpool/Bolton
Arsenal (regjerende mester) – Middlesbrough
Aston Villa – Leicester City
West Brom – West Ham
Bradford City – Sunderland/Fulham
Blackburn Rovers – Rochdale/Stoke
Derby – Reading
Preston/Sheffield United – Cambridge/Manchester United

*Kampene i åttedelsfinalen spilles helgen 14-16. februar.