Sjuåring savnet i Molde

Politiet frykter at en syv år gammel gutt i Molde er blitt kidnappet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet etterlyser nå den savnede 7-åringen med navn og bilde. 

Han forsvant klokken 16 mandag ettermiddag, da han var på bowling sammen med en barnevernsansatt.

Politiet utelukker ikke at gutten er bortført mot sin vilje.

Politiet valgte sent mandag kveld å etterlyse gutten både nasjonalt og internasjonalt. Politiet i Nordmøre og Romsdal har bedt om bistand fra Kripos i forbindelse med etterforskningen.

Mandag kveld var 45 mannskaper ute og lette etter sjuåringen. I tillegg var ni hunder, brannvesen og politi involvert i søket. Søket ble avsluttet rundt klokken 03.00 natt til tirsdag. Politiet vil sammen med letemannskapene ha et møte om leteaksjonen klokken 08.00 tirsdag morgen for å se hvordan søket skal foregå videre.

7-åringen var på bowling sammen med en representant fra barnevernet da han forsvant.

– Vi kan ikke utelukke at gutten kan ha vært ført bort fra området mot sin vilje, sier Alf Stormo, pressekontakt ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Ifølge Stormo lå det an til en mulig omsorgsoverdragelse av gutten. Gutten snakker norsk, men er opprinnelig fra Litauen, skriver Romsdals Budstikke.

Stormo vil ikke kommentere om politiet har en teori om hvem som kan stå bak en eventuell bortføring

– Nå er vi i en slik fase at vi holder alle muligheter åpne. Vi har iverksatt et omfattende søk i Molde, og vi har etablert etterforskning med tanke på hva som kan ha skjedd med denne gutten. Slik det er nå, kan vi heller ikke utelukke at han er bortført mot sin vilje. Så vi har et betydelig apparat i gang for å finne ut av dette, sier politiinspektør Ove Brudevoll i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV 2 klokken 21.

– Er det ting som tyder på at han kan være bortført mot sin vilje?

– Foreløpig må vi holde den muligheten åpen. Vi får en del tips nå fra publikum som vi sjekker ut.