INGENTING Å SKJULE:  Emilio Butragueno  (bildet) mener Real Madrid ikke har brutt FIFAs regelverk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INGENTING Å SKJULE:  Emilio Butragueno (bildet) mener Real Madrid ikke har brutt FIFAs regelverk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Real Madrid vil samarbeide med i FIFA i overgangssak

Real Madrid avviser at klubben har noe å skjule i forbindelse med overganger for unge spillere.

I forrige uke ble 16 år gamle Martin Ødegaard klar for den spanske hovedstadsklubben.

Den spanske sportsavisen AS skrev mandag at mesterligavinneren er under etterforskning av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) rundt saker hvor unge spillere har vært involvert.

Den spanske serielederen gjør alt for å avdramatisere historien.

– Først og fremst har vi en avtale med FIFA rundt saken, sier Real Madrid-direktøren Emilio Butragueno.

– Vi vil fortsatt samarbeide med FIFA på hvilken som helst måte de måtte ønske. Vi forholder oss rolige på hvordan vi gjør ting i Real Madrid, sier han.

Det har lenge vært kjent at Barcelona ikke får kjøpe nye spillere i kalenderåret 2015 etter å ha blitt funnet skyldig i ha brutt overgangsreglene for spillere under 18 år.

FIFAS etterforskning av Barcelona gjaldt saker i tidsrommet mellom 2009 og 2013. FIFA henviste til artikkel 19 i regelverket sitt for spilleroverganger i sine undersøkelser av Barcelona. Den sier blant annet at spillerne kun skal flyttes internasjonalt når de er over 18 år, med unntak av tre begrensede omstendigheter som først må vurderes av et av FIFAs underutvalg.

(©NTB)