OVERTAR NEWCASTLE: Newcastle Uniteds midlertidige manager John Carver overtar som manager permanent. (AP Photo/Scott Heppell)
OVERTAR NEWCASTLE: Newcastle Uniteds midlertidige manager John Carver overtar som manager permanent. (AP Photo/Scott Heppell)

Han ble valgt blant 80 kandidater til Newcastle-jobben

Alan Pardews tidligere assistent overtar som Newcastle-manager permanent.

John Carver er ansatt som permanent Newcastle-manager for resten av sesongen. Det bekrefter Newcastle på klubbens hjemmesider mandag.

Alan Pardews tidligere assistentmanager vil lede Newcastle i de 16 resterende kampene i Premier League, før klubben vil ansette en ny manager på langtidskontrakt til sommeren.

80 kandidater til jobben
– I begynnelsen av prosessen var vårt ønske å ansette en ny manager som kunne starte i jobben umiddelbart. Etter vi en stund har undersøkt hvilke trenere som var tilgjengelige, har vi nå besluttet å ansette Carver som permanent manager frem til sesongslutt, sier Newcastle-direktør Lee Charnley i en pressemelding.

Carver har ledet Newcastle som midlertidig manager etter at Pardew forlot klubben til fordel for Crystal Palace 11. februar.

Ifølge The Daily Mirror vurderte Newcastle hele 80 kandidater til jobben som ny, permanent manager.

– Jeg er en stolt mann
Remy Garde, Derbys Steve McClaren og Ajax-trener Frank De Boer var blant kandidatene Newcastle vurderte før Carver fikk jobben permanent.

Carver er godt fornøyd med at han fikk jobben.

– Jeg er en stolt mann i dag. Jeg har jobbet sammen med og lært av den beste manageren denne klubben har hatt  i Sir Bobby Robson. Jeg vet hva denne klubben betyr for byen og for fansen. Jeg har stor tro på mine spillere og mitt støtteapparat. Derfor er jeg overbevist om at vi skal oppnå suksess, og jeg ser frem til å jobbe som hovedtrener for denne fantastiske fotballklubben, sier Carver i en uttalelse.