Lærer dømt for voldtekt av elev 

Dømt til fem år og ti måneder etter overgrep mot to elever. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Dommen vil bli anket, sier lærerens advokat Annette Barlinn til Sunnmørsposten.

En mannlig lærer i 40-årene er dømt  for voldtekt av sin 12 år gamle elev på skolens lærerværelse. Læreren ble i Søre Sunnmøre tingrett dømt til fem år og ni måneders fengsel for voldtekten. I tillegg må han betale 200.000 kr i oppreisning.

Nekter straffskyld

Mannen nekter all skyld, men tingretten fant ingen formildende omstendigheter. Ifølge dommen skal læreren over en tre måneders periode i 2012 og 2013 ha opptrådd seksuelt krenkende overfor eleven, ved å blant annet beføle henne og komme med seksuelt ladede kommentarer. 

Læreren ble også kjent skyldig i uanstendig adferd overfor en annen elev. Han skal ha holdt rundt denne jenta og presset kroppen sin inntil henne. 

Ga elevene godteri

Retten fant ifølge dommen flere skjerpende omstendigheter, blant annet at han var jentenes elev og dermed misbrukte tillitsforholdet. Han skal ha brukt godteri for å bli venner med elevene. Det var også skjerpende at han ba også offeret om å holde kjeft om voldtekten. 

I dommeravhør har jenta fortalt om stor utrygghet i tiden etter overgrepet. 

I retten hevdet imidlertid den tidligere læreren at jenta løy, og kom med flere teorier om hvorfor hun skulle ønske å lyve i en alvorlig sak som dette. Ifølge retten bar disse teoriene preg av å være bortforklaringer, og viser til at jenta får de beste skussmål fra skolen og nærmiljøet ellers.