Nissan Leaf er bestselgeren blant elbilene både i Norge og i hele Europa. Og eierne er tydelig fornøyd med bilene sine.
Nissan Leaf er bestselgeren blant elbilene både i Norge og i hele Europa. Og eierne er tydelig fornøyd med bilene sine.

95 prosent av eierne anbefaler denne bilen til andre

Europas mest solgte topper også på kundetilfredshet.

Satsingen på elbilen Leaf har vært en suksess for Nissan. Her hjemme har den ledet an i et markedet som nærmest har eksplodert de siste årene.

En rekke konkurrenter har kommet til, likevel har Leaf klart å beholde posisjonen som bestselgeren i klassen. I fjor ble det registrert hele 4781 Leaf her i Norge. Med det ble den tredje mest solgte personbil i landet vårt, med en markedsandel  på 3,3 prosent.

Over en fjerdedel

Men det er ikke bare her hjemme Leaf markerer seg. Når elbilsalget over hele Europa i 2014 er oppsummert, viser det at Leaf topper også her.

Av et totalmarked på 56.393 biler, ble det solgt og registrert 14.658 Leaf. Det gir denne modellen 26 prosent av det det samlede elbilsalget i Europa.Og Leaf-salget øker kraftig, i fjor ble det pluss 33 prosent.

Disse tallene sier samtidig mye om hvor stort elbil er i Norge, sammenlignet med resten av Europa. Til sammen ble det registrert 18.094 elektriske personbiler i Norge i fjor, altså nesten en tredjedel av alt elbilsalg i vår verdensdel!

Nissan Leaf har svært fornøyde eiere - og de kjører langt.
Nissan Leaf har svært fornøyde eiere - og de kjører langt.

Ny elbil blir en liten prisbombe

Gull verdt

Hos Nissan forklarer man mye av Leaf-suksessen med at bilen har ekstremt godt fornøyde eiere. Undersøkelser viser at så mye som 95 prosent av eierne anbefaler bilen til venner og familie. Denne typen markedsføring er naturligvis gull verdt for en bilprodusent. 

50 prosent av Leaf-eierne sier også at de aldri vil kjøpe bensin- eller dieseldrevet bil igjen. Som hos elbileiere generelt, viser det seg at elbilen i svært mange tilfeller tar over som bil nummer én.

Tesla Model S: Vi testet den i 2000 kilometer

Kjører lenger

Nissans egne undersøkelser viser for øvrig at europeiske Leaf-eiere kjører mer enn 40 prosent lenger pr. år (16.588 km) enn det europeiske gjennomsnittet for en bil med tradisjonell forbrenningsmotor (11.539 km).

Gjennomsnittet er beregnet ut fra data i Storbritannia, Frankrike, Spania, Italia, Sverige og Norge. Det ble foretatt et gjennomsnitt i hvert enkelt land for å finne det «europeiske gjennomsnittet».

Gjennomsnittet for norske personbiler ligger på 12.670 kilometer årlig. For Leaf er dette tallet 16.484.

Beste elbil når det er kaldt? Les mer om det her:

Oversikten viser de seks mest solgte elbilene i Europa 2014.
Oversikten viser de seks mest solgte elbilene i Europa 2014.

I fengsel for å svindle med elbiler til Norge

 

 

 

 

 

 

 

 

Laster inn forumet...