Tøff bil og morsom mann,
men nå er superbilen tilsalgs for det som trolig blir prisrekord for biltypen.
Foto: Scanpix.
Tøff bil og morsom mann, men nå er superbilen tilsalgs for det som trolig blir prisrekord for biltypen. Foto: Scanpix.

Se hvem som skal selge superbilen sin!

Du bør ha svært god råd for å kjøpe den ...

Jo da - det er selveste "Mr. Bean" som selger bilen sin. Eller rettere sagt, den britiske skuespilleren Rowan Atkinson, som blant annet er kjent for denne rollefiguren.

Og det er ikke akkurat noen hvilken som helst bil heller. Vi snakker om noe så sjeldent og eksklusivt som et eksemplar av superbilen McLaren F1. 

Den ble produsert vi kun 106 eksemplarer mellom 1993 og 1998. Av disse ble bare 64 registrert for gatebruk.

Eksklusiv fly-service

Selv om produksjonen stoppet i 1998, har McLaren fortsatt opprettholdt et omfattende servicenettverk for alle F1-bilene. Det er åtte autoriserte servicesentre over hele verden, og McLaren kan fly en spesialisert tekniker til verkstedet hvor bilen står.

Atkinsons eksempler - som han kjøpte ny - er en 1997-modell som har gått rundt 60.000 kilometer. Ryktene spekulerer i hvor vidt denne bilen kommer til å sette prisrekord for modellen.

McLaren - er et beist av en bil med hele 636 hk.
McLaren - er et beist av en bil med hele 636 hk.

Reliant: Disse bilene er noe av det tryggeste du kan kjøre 

Nesten 100 millioner kroner

Det antydes en prisantydning på rundt 8 millioner pund, noe som tilsvarer rundt 95 millioner norske kroner (+pluss eventuelt moms og avgifter ved import til Norge), så noen billig bil er det ikke snakk om her.

Dette til tross for at bilen med den berømte skuespilleren bak rattet har vært innblandet i to forskjellige ulykker. Den siste og mest alvorlige i 2011. En ulykke som kunne gått riktig ille. Atkinsom kom heldigvis fra det hele med en skadet skulder, men det gikk verre med bilen.

Kostbar reparasjon etter ulykke

Den tok det over ett år å reparere og denne reparasjonen har gått over i historien som Storbritannias dyreste reparasjon noen sinne. Regningen lød til slutt på 910.000 pund , noe som tilsvarer godt og vel 10 millioner norske kroner.

Mr. Bean fikk rekordstor verkstedregning

Det er vel først og
fremst slik de fleste av oss ser for seg 'Mr. Bean' og bilkjøring. I
virkeligheten er Rowan Atkinson en
sann bil-nerd.
Det er vel først og fremst slik de fleste av oss ser for seg "Mr. Bean" og bilkjøring. I virkeligheten er Rowan Atkinson en sann bil-nerd.

Motoren i beistet er en 6,1-liter V12 som byr på hele 636 hestekrefter, så vi har forståelse for at Atkinson tidvis sliter med å holde dette beistet i tøylene. 0- 100 km/t gjøres unna på super-kjappe 3,2 sekunder og bilen ble i 1998 kåret til verdens raskeste serieproduserte bil, da den nådde en hastighet på 391 km/t med turtallssperren fjernet.

Bil-nerd

Altså noen andre prestasjoner enn Minien de fleste av oss er vant til å se mannen med gummifjes og utallige, hysterisk morsomme grimaser  i.

Det har lenge vært kjent at Atkinson er en skikkelig bil-nerd og nå har du altså muligheten til å overta ett av de mange kjøretøyene denne mannen har. Om du har penger nok da...

Uheldig mekaniker vraket svinedyr superbil

Laster inn forumet...