VIL TIL LONDON: Dimitar Berbatov er lei av godt være og høye lønninger i Monaco. Nå vil han tilbake til London. AFP PHOTO / VALERY HACHE
VIL TIL LONDON: Dimitar Berbatov er lei av godt være og høye lønninger i Monaco. Nå vil han tilbake til London. AFP PHOTO / VALERY HACHE

Fotballryktene:
– Berbatov er på vei tilbake til England

Og Yaya Toure åpner igjen for å forlate Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så tar vi steget inn i overgangsvinduets siste uke.

Om en uke sitter vi alle med fingeren på F5 for ikke å gå glipp av en eneste overgang på Deadline Day.

Hvor mange kommer Harry Redknapp til å kjøpe? Og kommer han til å ta intervjuer fra SUV'en sin?

Kommer Arsenal til å kjøpe en forsvarsspiller eller nøyer Arsene Wenger seg med en offensiv midtbanespiller igjen?

Spørsmålene er mange, og i løpet av en uke blir de alle besvart.

Harry Redknapp fikk aldri sjansen til å være manager for Dimitar Berbatov i Tottenham. Bulgareren forsvant til Manchester United kort tid før han overtok som sjef på White Hart Lane. Nå ønsker «'Arry» å gjøre noe med det. For etter at ryktene begynte å surre om at Berbatov ønsker seg tilbake til London, så var ikke Redknapp sen med å finne frem kredittkortet. Nå håper han å lokke 33-åringen til QPR før overgangsvinduet stenger, skriver Daily Star. Og hvem vil ikke spille for Redknapp når det kan redde deg fra nydelig vær, høye lønninger uten skatt og jetsetliv i Monte Carlo? 

Men Michael Essien får han ikke. Midtbanespilleren har fått beskjed om at han ikke har noen fremtid i AC Milan, og er på klubbjakt. Og når store navn er tilgjengelig, så er Redknapp aldri langt unna. Uansett om det begynner å bli noen år siden de spilte en god kamp. Men agenten til 32-åringen forteller til Daily Mirror at Essien har takket nei til QPR fordi han ikke ønsker å spille for noen annen klubb enn Chelsea i Premier League.

Chelsea på sin side ser ut til å få viljen sin når det gjelder Juan Cuadrado. De fikk avslått sitt første bud på Fiorentina-spilleren, men ifølge Sky Sports skal Cuadrado gitt klar beskjed om at han vil til Chelsea. Og øker Chelsea budet sitt med drøyt 60 millioner kroner, så utløser de utkjøpsklausulen i kontrakten til kolombianeren.

Men Jose Mourinho tenker ikke bare nåtid. Han er også interessert i å bygge for fremtiden på Stamford Bridge. Daily Star skriver at Chelsea ønsker å hente Rennes' 22 år gamle midtbanespiller Abdoulaye Doucoure. Doucoure er en defensiv midtbanespiller, som kan overta rollen til John Obi Mikel dersom den tidligere Lyn-spilleren skulle forsvinne.

Brasilianske Douglas Costa frir til Mourinho. Kantspilleren er ikke veldig fornøyd med tilværelsen i ukrainske Sjakthar Donetsk, og legger ikke skjul på at han drømmer om å spille under portugiseren. 24-åringen sier at han er klar for et nytt kapittel i fotballkarrieren sin, og da gjerne i Chelsea, skriver GloboEsporte.

Real Madrid nekter å avkrefte at Karim Benzema kan komme til å forsvinne før uken er omme. Spissen er blitt koblet til klubber i England i over ett år. Men tidligere har spanjolene gitt beskjed om at han ikke er til salgs. Ifølge Daily Star vil de ikke gjøre det nå. Arsenal, Liverpool og Manchester United skal alle følge nøye med hva som skjer rundt franskmannen.

Havner han i Manchester United, kan han bli foret med innlegg av Nani. Den glemte portugiseren kan fortelle til Manchester Evening News at han er ønsket tilbake på Old Trafford når utlånet til Sporting Lisboa er over. 28-åringen har funnet tilbake gleden med å spille fotball i hjemlandet, og vil nå tilbake til Manchester United for å vise hvilken spiller de har gått glipp av.

En som ser ut til å være tapt for Manchester United er Darren Fletcher. Skotten ble utnevnt til visekaptein av Louis van Gaal før sesongen, men har fortsatt ikke fått lede laget ut på banen en gang denne sesongen. I stedet har han sittet på benken og sett både Robin van Persie og Michael Carrick bære kapteinsbindet når Wayne Rooney har vært ute. Nå er han lei, og det kan se ut til at 30-åringen får forlate klubben i januar. West Ham-manager Sam Allardyce krever nå et svar om midtbanespilleren kommer til dem. Men Fletcher skal også vurdere tilbud fra Valencia og West Bromwich Albion, skriver Daily Mirror.

Yaya Toure gjør som han pleier å gjøre når det nærmer seg slutten av et overgangsvindu; Han sår tvil om han kommer til å fortsette i Manchester City. Nå vil hans tidligere sjef Roberto Mancini hente ham til Inter. Og ifølge Daily Mirror skal ivorianeren være villig til å halvere lønnen sin for å komme til milanoklubben.

Arsenal er i ferd med å få på plass midtstopperen de ikke fikk på plass i sommer. Etter seieren i FA-cupen over Brighton, innrømmet Arsene Wenger at brasilianeren Gabriel kan bli klar for The Gunners allerede i dag, skriver Sky Sports. 24-åringen, som ikke heter Paulista, kan også vikariere som høyreback. Joel Campbell går trolig på lån til Villarreal som en del av overgangen.

Wenger har opplevd å få skader i alle posisjoner denne sesongen. Da er det kanskje ikke så rart at han nå prøver å hente «verdens mest anvendelige spiller» til klubben. Kevin Großkreutz har spilt i samtlige posisjoner for Borussia Dortmund. Han blir oftest sett som høyreback, men har også spilt midtstopper, sentral midtbane, venstreving, spiss og til og med keeper for Dortmund. Ifølge Calciomercato skal The Gunners ha kommet med et bud på rundt 40 millioner kroner for 26-åringen.

Rivalen i Nord-London, Tottenham, er på spissjakt. Ifølge Daily Mirror vil Spurs komme med et bud på drøyt 50 millioner kroner for Burnleys Danny Ings, noe som neppe vil få opp temperaturen på styrerommet på Turf Moor.

Adam Bogdan har ikke fått så mange sjanser for Bolton denne sesongen, men da manager Neil Lennon lot sine beste menn hvile i FA-cupen mot Liverpool, storspilte ungareren. Og det var nok til å overbevise manager Brendan Rodgers om at 27-åringen kan være en mann for de røde. Ifølge Daily Mail skal Liverpool-sjefen se på muligheten til å hente Bogdan til Anfield.

Samme Rodgers er ganske klar på at Mario Balotelli ikke er spilleren Liverpool trenger nå. Og med veien inn på A-laget lengre enn noensinne, så er nok ikke italieneren uvillig til å flytte på seg. Og nå frir Lazio til Liverpool-spissen. Filip Djordjevic brakk ankelen i helgens kamp mot AC Milan, og står nå med Miroslav Klose som eneste spiss i troppen, skriver Daily Mirror. 

Liverpool ville sprenge banken for ukrainske Jevgen Konopljanka på denne tiden i fjor. Nå kan kantspilleren i stedet havne hos byrivalen Everton for lommerusk. Manager Roberto Martinez ser Konopljanka som en ideell erstatter dersom Kevin Mirallas blir solgt, skriver Daily Mirror.