Julie Abrahamsen (20) tilbake etter tre døgn i villmarken: 
Dekket seg til med grener på natten for å holde varmen

– Jeg måtte bare prøve å gjøre det beste ut av det, forteller mirakeljenta. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag forsvant Julie Marie Abrahamsen (20) i et skianlegg i Whistler i Canada. Først lørdag ble hun på mirakuløst vis funnet i live – etter tre dager i ødemarken.

– Jeg er ikke helt klar for å fortelle hele historien, men jeg vil gjerne si takk til alle som har hjulpet. Spesielt til redningsarbeiderne, legene i Whistler og all støtten jeg har fått på Facebook, forteller 20-åringen til den canadiske TV-stasjonen Global News søndag kveld. 

– Godt få seg en dusj

Selv om hun har tilbragt tre døgn alene i villmarken, har hun det etter forholdene bra. 

– Jeg har det veldig bra. Det var godt å få en dusj i går, en av de beste jeg har hatt. Så gikk jeg og la meg i min egen seng, så det hadde jeg drømt om i tre dager. 

Julie ble funnet av et helikopter, som fikk fraktet henne til sykehus. Hun var kald, utslitt og sulten, og trodde hun var nærmere sivilisasjon enn hun faktisk var da hun ble plukket opp.  

– Jeg ble veldig glad, og løp så raskt jeg kunne ned til elven for å vinke til dem. 

Nettene var det verste

Det verste med den ufrivillige villmarksturen var nettene, forteller 20-åringen, og det var vanskelig å sove.

– Det var så kaldt, og jeg hadde ikke nok klær. Noe var vått, og jeg måtte bare prøve å gjøre det beste ut av det. 

Hver natt tenkte hun at hun kom til å bli reddet dagen etter, og at det var siste natten under åpen himmel.

– Jeg brukte trær og sånn for å dekke meg til. Jeg måtte tenke positivt, og tenkte at dagen etter ville jeg komme hjem, forteller hun. 

Julie hadde med seg en boks pasta da hun kom bort fra løypene, men denne ble spist opp første dagen. Foruten noen skrammer på beina og en liten hevelse på den ene hånden, har ikke mirakeljenta noen store skader etter oppholdet i skogen. 

– Jeg er bare glad for å være i live, og tilbake i kollektivet. Det er godt å være tilbake med romkameratene mine. Det ble en fin kveld i går, en liten reunion, ler Julie.