Oslo-politiet ble varslet om vannlekkasjen i Brenneriveien i Oslo i to-tiden natt til mandag.

– I utgangspunktet fikk vi melding fra en av beboerne i nærområdet om at det var mye røyk der, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, til TV 2. 

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Da nødetatene ankom stedet, viste det seg å være en vannlekkasje på stedet. 

– Patruljen på stedet kunne fortelle om en kraftig vannlekkasje. Det var en vannsøyle på 20 meter som sto opp fra et kumlokk, sier Pedersen. 

18.000 fjernvarmekunder i området

Ifølge politiet var lekkasjen knyttet til et av fjernvarmeanleggene i Oslo. Det er Hafslund som har ansvaret for fjernvarmen i området, og informasjonssjef for varme i Hafslund, Truls E. Jemtland, forteller til TV 2 at de er i gang med å reparere skaden. 

– Når skaden er reparert kan rørene fylles opp igjen, og dermed får vi varmen ut i systemet igjen, sier Jemtland, som ikke kan anslå hvor lang tid dette vil ta. 

18.000 kunder i området har fått SMS eller talemelding med informasjon om skaden, noe som har begrenset tilbakemeldingene til Hafslund på problemer. 

– Enkelte kunder som er varslet vil likevel kunne ha normal fjernvarmeforsyning. Noen vil ha litt lavere temperatur, og noen er helt uten varmtvann, sier Jemtland. 

122 grader varmt vann

Vannet som sprutet opp fra bakken holdt en temperatur på 122 grader, ifølge operasjonslederen. Politiet sperret derfor av området i nærheten.

Det var fare for såkalt undergraving på stedet. 

– Området er sperret av slik at ikke biler eller lignende kjører inntil lekkasjen. Det kan føre til at de faller igjennom asfalten, sier Pedersen.

Ingen bygninger i området ble evakuert som følge av lekkasjen. 

Først klokken halv seks mandag morgen klarte Hafslund å stenge av vannet. Ifølge brannvesenet førte dette til at vannsøylen avtok.