Sandbech ble sølvgutt igjen

– Sandbech burde vunnet, mener TV 2 snowboardekspert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aspen/Bergen (TV 2): – Jeg er jo litt skuffet, men begge kjørte veldig bra og det kunne gått begge veier. Andreplass her er helt rått, og Mark (McMorris jou.anm) er en av mine beste venner, sier Ståle Sandbech til TV 2 etter at han nok en gang ble henvist til andreplass. 

– Ståle burde vunnet
I Sotsji stormet det mot dommerne etter at Sandbech ble dømt bak amerikanske Sage Kotsenburg, og også i Aspen rases det mot dommerne etter at kanadiske Mark McMorris ble dømt ett fattig poeng foran nordmannen. 

– Ståle burde vunnet. Hopplinjen hans var bedre enn McMorris', selv om han kjørte ørlite grann bedre på railene. Totalt sett burde ikke McMorris passert Ståle, og det er jeg ikke alene om å mene, sier TV 2s snowboardekspert Jonas Greve. 

Det stemmer - for også Torstein Horgmo var opprørt på lagkameratens vegne. 

– Ståle hadde det beste runet. Han burde vunnet, enkelt og greit, sier Horgmo til TV 2 rett etter at resultatet er klart. 

Greve mener det er en fordel for McMorris siden han allerede har en sterk X Games-historie med fem gull og hele ti medaljer. 

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg at ESPN velger å dømme McMorris ørlite grann opp på grunn av rating i USA. Misforstå meg rett, han kjørte utrolig bra, men Ståle kjørte bedre, understreker han. 

Kun ett poeng skilte
Sandbech leverte best i sitt første run med 95 poeng, men det var ikke nok til å hamle opp med Mark McMorris. 

– Alle vi i topp tre kjørte veldig bra, og det ble landet run som nesten ikke er gjort før. Jeg har bare kjørt runet mitt i OL før, og da endte jeg jo på andreplass da også. Så det er visst andreplass-runet mitt, smiler Sandbech. 

McMorris kjørte ned til 96 poeng i sitt andre forsøk og snøt nordmannen for gullet på målstreken. Kanadieren vant også Big Air-konkurransen under årets X Games, og gjentar dermed bedriften fra 2012 da han også vant begge disiplinene.

– Det var helt utrolig. Ståle kjørte så bra, og jeg klarte å lande et run jeg ikke har gjort før. Dommerne får gjøre sin jobb, og det kunne gått begge veier, sier gullvinner McMorris til TV 2. 

Sandbech forbedrer bronsemedaljen fra fjorårets X Games i Aspen. I OL i Sotsji tok Sandbech sølv i herrenes slopestylekonkurranse.

– Skal du melde deg inn i sølvguttene snart? 

– Haha, jeg kan jo ikke synge. Men det kunne vært bra å lære litt som sjekketrisk, smiler Sandbech. 

Svenske Sven Thorgren tok bronse med 92 poeng, mens Torstein Horgmo gjorde småfeil i alle forsøkene og havnet på sjetteplass. Emil Ulsletten fulgte på sjuendeplass.