Rosickýs volleyperle knuste Brightons cupdrøm

Championship-klubben klarte ikke hamle opp med Arsenals stjernegalleri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brighton-Arsenal 2-3

Arsenal fikk en drømmeåpning på FA cup-oppgjøret borte mot Brighton.

Arsenals stjerner viste seg frem
Bare halvannet minutt var spilt da Theo Walcott banket ballen i mål og noterte seg for sin første nettkjenning på over ett år.

Og gjestene fortsatte å dominere oppgjøret.  Etter halvspilt førsteomgang fant Tomás Rosický lagkamerat Mesut Özil med en nydelig pasning. Tyskeren gjorde ingen feil og plasserte ballen sikkert bak David Stockdale  i Brighton-buret.

Men Championship-klubben nektet å gi opp og fikk en langt bedre åpning på den andre omgangen. En elendig Arsenal-klarering landet til slutt i beina på Chris O'Grady som banket inn reduseringen.

Jubelen stilnet imidlertid raskt på hjemmetribunen. For ni minutter seinere viste Rosický seg frem igjen. Oliver Giroud vippet ballen opp til midtbanespilleren som på volley banket den ned i det ene hjørnet fra 16 meter. En vakker scoring fra tsjekkeren.

– Det der er nesten litt jåleri, uttalte Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som var gjest i TV 2s FA cup-studio, da det nydelige Arsenal-angrepet ble vist etter kampen.

Tente håpet
Perlescoringen var allikevel ikke nok til å ta motet fra Brighton. Etter 74 minutter fant Danny Holla en luke i Arsenal-forsvaret. Midtbanespilleren spilte gjennom angriper Sam Baldock som på elegant vis chippet ballen over Wojciech Szczesny.

Arsenal hadde allikevel tilsynelatende god kontroll på kampen, og holdt mye på ballen de siste minuttene. Til slutt blåste dommeren av kampen, og Arsenal er dermed det første av topplagene i Premier League som er klare for femte runde av FA Cupen.

Theo Walcott, som endelig tegnet seg på scoringslisten igjen, var strålende fornøyd etter kampen.

– Det har vært en stund siden sist. Nå forventer sikkert folk at jeg skal score i hver kamp. Men alt handler om å komme i form, så får målene komme som en bonus, sier angriperen som var svært fornøyd med laget.

– Vi var fantastisk til tider. Det blir konkurranse om plassene nå. Det gir nok manageren litt hodebry, sier han.

Wenger: – Måtte sjekke lørdagens resultater to ganger
Også Arsene Wenger var svært lettet over å ha tatt seg videre i den tradisjonsrike cupen. 

– Vi spilte veldig bra med kjappe kombinasjoner. Vi har kontroll på kampen, men med 3-2 fikk de mer tro på det. Championship-lag gir aldri opp. Det visste vi fra før, sier han.

Med Manchester City og Chelsea ute av dansen har London-klubben fått alle tiders mulighet til å forsvare FA cup-tittelen fra i fjor.

Franskmannen innrømmer at det var en stor overraskelse å høre om resultatene lørdag.

– Det var en stor overraskelse. Jeg måtte sjekke resultatene to ganger fordi det ikke var til å tro. Men sånn er cupen, alle kan slå alle, sier han.