Julie Abrahamsen (20) funnet i live etter tre dager: 

Fikk sms etter marerittdøgnet: «She is found and alive»

Knut og Inger Cathrine Abrahamsen fryktet de måtte planlegge datterens begravelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag forsvant Julie Marie Abrahamsen (20) i et skianlegg i Whistler i Canada. Først lørdag ble hun på mirakuløst vis funnet i live – etter tre dager i ødemarken. 

Så for seg begravelsen 

Hjemme i Son har foreldrene, Knut og Inger Cathrine opplevd deres verste mareritt. 

– Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si at det er det verste døgnet i mitt liv. Det var grusomt å få beskjeden om at hun var forsvunnet, og vi har vært langt nede, forteller faren til Julie, Knut Peder Abrahamsen til TV 2. 

Julie forsvant allerede onsdag formiddag, men foreldrene ante ikke at datteren var i vansker før fredag. Da hadde hun allerede vært borte i to døgn, og de fryktet det verste. 

– Jeg var delt i to. På en måte satset jeg alt på at hun var i god behold, men jeg slet med tankene, og så for meg begravelsen hennes, sier han. 

Mens det pågikk en stor leteaksjon i Whistler i Candana hadde foreldrene løpende kontakt med politiet, utenriksdepartementet og vennene til Julie i Canada. Sent lørdag kveld norsk tid fikk de endelig beskjeden de hadde ventet på. 

– Jeg fikk en sms fra vennen til Julie. Det sto: «She is found and alive, please call me». Det er antakeligvis noe av det største jeg har opplevd, sier faren. 

Mest dramatisk for foreldrene 

Julie ble funnet av et helikopter, som fikk fraktet 20-åringen til sykehus. Hun var kald, utslitt og sulten – men etter forholdene i god behold. Omkring en time senere fikk foreldrene endelig snakke med datteren. 

– Så fikk vi endelig ringt, også var hun i andre enden. Hun snakket litt og lo, og jeg fikk vel frem at vi elsket henne, så gråt og lo vi tilbake, sier han. 

Han forteller at datteren trolig opplevde situasjonen mindre dramatisk enn foreldrene. 

– Hun var jo der ute, og kjempet seg fram minutt for minutt. Vi satt jo her i sjokk, sier han. 

For foreldrene har de siste dagene vært en berg- og dalbane. 

– Vi er utslitt, men det er jo som om vi har fått live i gave. Vi er veldig takknemlige, og har også tenkt på de som ikke får den samme beskjeden vi får, og som ikke har vært så heldige, sier han. 

Julie Marie er fortsatt på sykehuset i Whistler, men blir trolig skrevet ut snart. Etter planen skal hun være i Canada til mars - for å stå mer på snowboard. 

– Hun er tøff, så jeg blir overrasket om hun setter seg i sofaen, sier Knut Peder Abrahamsen.