ARKIVFOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix
ARKIVFOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norge langt bak i «bingorenn»

Tøffe vindforhold skapte store problemer for skiskytterkvinnene på søndagens stafett.

Antholz (NTB):
Den kraftige vinden i Antholz skapte store problemer for løperne på standplass. Mange måtte bruke lang tid på å skyte seg ferdig, og antall strafferunder og ekstraskudd var høyere enn normalt.

Norge endte helt nede på 11.-plass, 4.40 minutter bak vinneren Tyskland.

Norge var blant lagene som ikke mestret forholdene godt nok. Med totalt fire strafferunder og 15 ekstraskudd var avstanden opp til de beste altfor stor. I mål var det hele 4.40,5 minutter til seirende Tyskland. Opp til Ukraina på 4. plass skilte nær fire minutter.

Likevel hang Norge med i kampen om pallplass lenge, ettersom Fanny Welle-Strand Horn gikk ut som nummer seks på siste etappe. Da skilte mindre enn tjue sekunder til en pallplass. Men den norske ankerkvinnen brukte svært lang tid på standplass. Når det i tillegg endte med én strafferunde på hver av skytingene, falt Norge nedover på resultatlisten.

Bente Landheim gikk første etappe for Norge. Hun mestret forholdene på standplass greit, men tapte tid i sporet og vekslet på 14. plass. Elise Ringen gikk Norge oppover resultatlista på annen etappe. Hun leverte også til godkjent på standplass, men tapte i likhet med Landheim tid i sporet.

For Tiril Eckhoff endte tredje etappe med to strafferunder på stående skyting. Med høy fart i sporet kunne hun likevel veksle som nummer seks, kun 17 sekunder unna en pallplass.

(©NTB)