HJEMMELAGET: Mulla Krekar viste frem teppet han hadde laget etter at han ble løslatt søndag morgen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
HJEMMELAGET: Mulla Krekar viste frem teppet han hadde laget etter at han ble løslatt søndag morgen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Derfor tok Krekar med seg takke-teppet ut av fengselet

Mulla Krekar brukte tiden i fengsel på å skrive bokmanus, men også på et noe spesielt håndarbeide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 08.30 søndag morgen slapp trusseldømte mulla Krekar ut av Kongsvinger fengsel, etter at dommen han ble idømt for å ha truet Erna Solberg og tre kurdere var ferdig sonet.

Takknemlig

Et ventende pressekorps fikk se en smilende Krekar, som ikke ville gi intervju, men som sa at han takket fengselet for oppholdet.

TEPPET: Krekar takket de ansatte ved Kongsvinger fengsel.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TEPPET: Krekar takket de ansatte ved Kongsvinger fengsel. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Jeg vil takke alle betjentene her på Kongsvinger. Jeg takker alle jeg har truffet på skolen og i biblioteket. Alle er gode mennesker, men det er et dårlig system, slik som i Nord-Korea, sa Krekar.

Så viste han frem et teppe med påskriften «Takk til Kongsvinger fengsel Avdeling A Med hilsen m. Krekar». Teppet har han laget selv i fengselet, og det var trolig ment som en gave.

Teppet har skapt diskusjoner i sosiale medier, og mange spør seg: Hvorfor tok han med seg det som skulle være en gave? TV 2 fikk svaret i en kort samtale med fengselet søndag ettermiddag.

– Så vidt meg bekjent rakk han ikke å bli ferdig med teppet og derfor tok han det med seg hjem, sier Gaute Enger, fengselleder i Kongsvinger fengsel til TV 2.

Ikke første gang

Krekars advokat Brynjar Meling har tidligere fortalt at mullaen har brukt tiden i fengsel på å skrive flere bokmanus, og at han planla og gjøre ferdig disse med tanke på bokutgivelser i nærmeste fremtid.

Det har ikke latt seg gjøre å få bekreftet at Krekar også kommer til å fullføre arbeidet med fengselsteppet, ei heller hva som gjenstår før det eventuelt er ferdig og klart til å overrekkes fengselet.

Det er ikke første gang mulla Krekar har tatt i bruk kreative visuelle virkemidler: Da han møtte i Oslo tingrett 31. mars i fjor for å forklare seg om et angivelig nytt, tysk terrornettverk, hadde han med seg en plakat hvor han gjorde narr av TV 2 og PST.

Se «plakat-innslaget» her: