JUBLET VILT: Mattias Hargin ble så glad for sin første triumf i verdenscupen. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JUBLET VILT: Mattias Hargin ble så glad for sin første triumf i verdenscupen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Svenske tok sin første verdenscupseier i karrieren

Mens Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med sjuendeplass i Kitzbühel.

Mattias Hargin tok sin aller første verdenscupseier da han kjørte inn til seier i slalåmrennet i KitZbühel søndag ettermiddag.

Knuste Hircher
Svensken lå som nummer tre etter første omgang, men i den andre kjørte han et gnistrende løp som selv ikke verdenscupleder Marcel Hircher klarte å matche. 

Henrik Kristoffersen lå på ellevteplass etter første omgang. Men da han satte utfor for andre gang var det langt mer sprut i unggutten.

20-åringen kjørte inn til bestetid og ble å stående og se at de første konkurrentene som kom etter ikke klarte å matche tiden hans.

– Ingen katastrofe
Men til slutt måtte nordmannen se seg slått av seks stykker, og endte på sjuendeplass.

– Jeg kjører veldig bra på ski, men gjør veldig mye feil i første omgang. Med den siste feilen i første omgang legger jeg igjen gudene vet hvor mye tid. Det er egentlig latterlig å gjøre slike feil på slike tidspunkt. Men slik er det. Jeg kjører en ganske bra andre omgang, det redder litt av dagen, konkluderer Kristoffersen.

– Det er en ok plassering. Førsteomgangen ødelegger. Skal du blir best så må du tørre å satse. Og skal en ta steg må en tørre å feile og da feiler jeg litt innimellom. Det må en regne med skal en komme videre, sier 20-åringen som ikke lar seg bekymre.

– Jeg er absolutt med. Det er ingen katastrofe.

– Tenker ikke på VM
Det nærmer seg VM, men Kristoffersen sier han ikke har begynt å tenke på det som skal skje i Beaver Creek i starten av februar.

– Jeg tenker ikke på VM. Det bryr meg spesielt lite akkurat nå. Det bryr meg kanskje dagen før de to rennene jeg skal kjøre i VM, sier han.

Sebastian Foss Solevåg ble nummer 16 søndag, mens Jonathan Nordbotten endte på 20.plass.