Carlsen vant Tata Steel etter remis mot Saric

Ivan Saric styrte det lenge, men Magnus Carlsen hentet seg inn igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag var det duket for de siste partiene i Tata Steel-turneringen.

Magnus Carlsen møtte kroatiske Ivan Saric, og etter fire timer og 49 minutter med sjakk, tok de to hverandre i hånden og konstaterte at partiet hadde endt med remis.

Carlsen slet innledningsvis, og Saric presset nordmannen hardt. Men etter å ha lagt hodet i bløt, snudde Carlsen partiet til sin fordel. Saric hentet seg uansett inn igjen og greide til slutt å redde remis mot verdensmesteren.

Likevel betyr det altså at Magnus Carlsen går seirende ut av den TV 2-sendte turneringen etter tretten underholdende parti.

– Det er bra å vinne turneringen, sier Carlsen til TV 2.

– Det gir alltid en dårlig smak å avslutte turneringen dårlig – og di siste partiene har ikke vært bra i det hele tatt. Partiet i dag var skikkelig dårlig, fortsatte verdensmesteren.

– Blir det feiring?

– Nja, vi får seg når jeg kommer hjem.

Se hele intervjuet med Carlsen øverst!

Måtte gi fra seg bonde
I søndagens parti mot Saric, feilberegnet Carlsen i åpningen, og måtte derfor gi fra seg en bonde.

Derifra ble det en forsvarskamp, men når Saric ikke skjønte hvordan skulle forbedre stillingen, falt han sammen, og Carlsen sikret remis.

Dårlig start
Carlsen fikk en dårlig start på turneringen, med bare én seier på tre mulige. Men så satte verdensmesteren inn høygiret og tok seks strake seire. 
Én av vinstene var med sorte brikker mot Fabiano Caruana, og ble av TV 2s sjakkeksperter karakterisert som en svært viktig seier.

I partiet mot Vasily Ivantsjuk endte det med at ukraineren brøt Carlsens seierrekke med hvite brikker. Men selv ikke seks strake seire var nok til å avgjøre noe på forhånd, og i rundene før slutt pustet flere spillere Carlsen i nakken.