Super-Svendsen hyllet lagkameraten etter ny stafettseier

– Kunne ikke kjempet om seier hadde det ikke vært for Johannes, sier trønderen.

 Norge lå et stykke bak teten etter at Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø hade gjort unna de to første etappene under herrenes skiskytterstafett i Anterselva søndag formiddag.

Thingnes Bø imponerte
Men på tredje etappe knuste Johannes Thingnes Bø til og gikk seg helt opp i ryggen på ledende Tyskland.

Inn på siste veksling kunne stryningen sende Emil Hegle Svendsen ut først, med den tyske ankermannen Simon Schempp, som allerede hadde sikret seg to seirer i Anterselva denne helgen, hakk i hæl.

Svendsen vant superduellen
Dermed var det duket for en ny duell mellom de to skiskytterstjernene. Hegle Svendsen tok første stikk og skjøt fullt hus på liggende, mens tyskeren måtte bruke et ekstraskudd.

På stående skyting leverte trønderen nok en strålende serie. Dermed gikk han alene ut på sisterunden og sørget for en ny norsk stafettseier.

Tyskland måtte ta til takke med andreplass, mens Frankrike gikk i mål som nummer tre.

Hyller Thingnes Bø
Svendsen var godt fornøyd med å sette Schempp på plass etter tyskerens drømmehelg i Anterselva.

–  Han virker veldig sterk om dagen. Så det var bra at at vi fikk tatt en skalp på han i dag, sier han.

Men trønderen understreker at han aldri kunne ha kjempet om seieren hadde det ikke vært for Johannes Thingnes Bøs innsats i forkant.

– Hadde det ikke vært for han, så hadde jeg nok ikke kjempet som seieren i det hele tatt i dag. Han gikk sinnsykt fort på ski, og det var på en måte han som la grunnlaget for at vi kunne kjempe om seieren, sier han og understreker hvor viktig seieren var forlaget.

– Jeg følte at vi trengte den hele laget. Vi har slitt litt denne uken og ikke fått de resultatene som vi ønsket. Så det var viktig med denne seieren, sier han.