Vylegzjanin viser muskler før VM

Maxim Vylegzjanin tok en etterlengtet seier da han vant søndagens skiathlon på hjemmebane i russiske Rybinsk søndag.

Lillehammer  20141207.
World Cup Langrenn 15km klassisk jaktstart herrer Lillehammer.
Maxim Vylegzhanin/Maksim Vylegzjanin (RUS), Matti Heikkinen (FIN) og Chris Andre Jespersen  i world cuprennet på Birkebeineren skistadion søndag.
Lillehammer 20141207. World Cup Langrenn 15km klassisk jaktstart herrer Lillehammer. Maxim Vylegzhanin/Maksim Vylegzjanin (RUS), Matti Heikkinen (FIN) og Chris Andre Jespersen i world cuprennet på Birkebeineren skistadion søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det var russerens første verdenscupseier på over ett år. Han har slitt med å finne formen, men Vylegzjanin ser nå ut til å ha våknet få uker før Falun-VM.

En stund virket regjerende OL-mester Dario Cologna å styre inn til seier, men inn mot oppløpet smatt Vylegzjanin forbi og ble umulig å ta igjen. Sveitseren måtte se seg slått med 2,6 sekunder. Finske Matti Heikkinen tok tredjeplassen.

Det gikk svært rolig for seg i store deler av søndagens 30 kilometer lange skiathlon. Farten var ikke stor.

Hans Christer Holund ble best av de norske på 11.-plass. Lyn-løperen måtte bruke unødvendig med krefter på å ta igjen feltet da han opplevde kluss inne til skibytte. Han tapte opp mot 50 sekunder da løperne gikk over til skøyteski. 25-åringen var i mål 16,3 sekunder bak Vylegzjanin.

Simen Andreas Sveen krysset målstreken på 15.-plass, 19,4 sekunder bak. Deretter fulgte Emil Iversen som nummer 20. Mattias Rundgreen og Sindre Bjørnestad Skar endte på henholdsvis 24.- og 37.-plass. (©NTB) (©NTB)