Anders Fannemel (AP Photo/Kerstin Joensson)
Anders Fannemel (AP Photo/Kerstin Joensson)

Pallplassen glapp for Fannemel i Sapporo

Anders Fannemel falt ned fra tredje- til femteplass i søndagens hopprenn i Sapporo. Krevende forhold spolerte 23-åringens håp om en plass på verdenscuppallen.

Hornindal-hopperen lå godt an og hang med i seierskampen for fullt etter sitt første svev på 135 meter. Kun 1,1 poeng skilte opp til ledende Kamil Stoch før finaleomgangen.

Men da Fannemel som tredje sistemann skulle i aksjon, var han maks uheldig med vindforholdene. Arrangøren satte ned farten, og dermed kom han ikke langt nok ned i bakken til å havne på pallen. Fannemel landet på 121 meter.

Det førte til at avstanden til de aller beste ble stor. Opp til den tsjekkiske vinneren Roman Koudelka skilte det 16,8 poeng, mens Fannemel var 11,2 bak slovenske Peter Prevc på tredjeplass. Stoch ble nummer to.

– Fannemel gjorde et veldig bra førstehopp. Dessverre fikk han vanskelige forhold i finaleomgangen. Når han får så lav fart, blir også hoppet deretter. Det er synd, for helgen ville ha vært helt perfekt med en pallplass, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Phillip Sjøen har slitt med influensa under oppholdet i Japan, men det stoppet ikke 19-åringen fra å gjøre karrierebeste i verdenscupen. Søndag hoppet han inn til en sterk sjuendeplass. Unggutten gjorde svev på 131 og 128,5 meter. (©NTB)