Middlesbrough banket Manchester City på Etihad

– De fortjente å vinne, sier City-manager Manuell Pelegrini.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Middlesbrough 0-2

Det ble detonert en ordentlig cupbombe da Manchester City og Middlesbrough gjorde opp om retten til å spille femte runde i FA cupen lørdag ettermiddag.

For etter 45 minutter hvor vertene var helt overlegne, var ikke de lyseblå til kjenne igjen etter hvilen.

Middlesbrough utnyttet situasjonen og straffet den regjerende Premier League-mesteren knallhardt.

– Klarer ikke sette ord på det
Patrick Bamford og innbytter Kike sørget med hver sin scoring for 2-0-seier til gjestene og en sensasjonell ettermiddag i Manchester. 

– Vi trodde i pausen at de bare kom til å stå og ta i mot slag og henge i tauene. Men så går de ut og skaper det som er av store sjanser. De scorer to mål og vinner fortjent, sier Petter Myhre i TV 2s FA Cup-studio.

Kampens første målscorer Patrick Bamford hadde problemer med å sette ord på følelsene etter at triumfen var et faktum.

– Det er helt fantastisk. Jeg kan egentlig ikke sette ord på det. Vi var fantastisk der ute og konsentrerte oss virkelig. Det å vinne 2-0 og holde tett bak er helt utrolig, sier han.

Manuel Pellegrini var en skuffet mann etter nederlaget, men innrømmet at Middlesbrough fortjente å gå videre.

– Dette skjedde fordi vi ikke scoret. Vi hadde fem eller seks store muligheter, mens de ikke hadde noen sjanser. Etter det fikk de et veldig billig mål. Da endret kampen seg, og vi spilte ikke slik som vi skulle. De skapte flere sjanser og fortjente seieren, sier han.

Medjías stoppet City
Men det var de lyseblå det førende laget i den første omgangen på Etihad.

Med Sergio Agüero tilbake på banen angrep de lyseblå umiddelbart gjestene ligatoeren fra divisjonen under. Men Middlesbroughs sisteskanse Tomas Mejías hadde en svært god dag på jobben, og stoppet samtlige City-forsøk før hvilen.

Men Middlesbrough var heller ikke ufarlige. 18 minutter ut i oppgjøret satte Lee Tomlin ballen i mål etter et flott angrep fra gjestene. Men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Sjokkerte vertene
Etter en førsteomgang hvor Manchester City hadde vært overlegne, startet Middlesbrough med å sjokkere vertene etter hvilen.

Et sløvt tilbakespill fra Fernando ble snappet opp av Albert Adomah som klarte å vippe ballen forbi Citys sisteskanse Willfredo Caballero. Fernando prøvde forgjeves å få klarert ballen unna før den nådde målstreken, men tapte løpsduellen med den utleide Chelsea-spissen Patrick Bamford som kjempet ballen i mål.

Etter scoringen tok Middlesbrough fullstendig over kampen og spilte seg til flere store muligheter.

Nærmest kom Tomlin som etter 64 minutter fintet bort hele Manchester City-forsvaret med én vending. Alene med Caballero traff han innsiden på stolpen før ballen trillet langs dødlinjen og ut på andre sidenav målet.

Innbytteren sikret seieren
Vertene klarte aldri å ta tilbake initiativet i kampen, men spilte seg allikevel til noen brukbare muligheter. 

Sergio Agüero forsøkte på egenhånd minutter før slutt, men sendte avslutningen langt over mål.

Like før full tid sendte  også Frank Lampard et skudd i krysstolpen. Men det var det nærmeste vertene kom denne ettermiddagen.

I steden svarte gjestene ved å kontre inn 2-0 på overtid. Innbytter Kike gjorde ingen feil alene med Caballero og sikret seieren.